Mariah Carey ontgoochelt op grote schaal

ANTWERPEN - Time is money. De Amerikaanse superster Mariah Carey heeft er wellicht geen barst van begrepen. Een half uur lang teisterde La Carey het geduld van een volgelopen Sportpaleis, naar verluidt omdat de gevraagde politie-escorte van het hotel naar de muziektempel maar niet kwam opdagen. Het leverde de diva een dubieuze status op: die van meest uitgejouwde vedette.

Peter BRIERS

BR>Terwijl zich achter de schermen een staaltje van Amerikaanse koppigheid afspeelde en Carey zelfs even weigerde de planken op te gaan, kreeg het publiek tot vervelens toe dezelfde videotekst in de maag gesplitst. Dat Carey kickt op vlinders, alstublieft. En dat het arme schaap elke keer weer huilt bij de begingeneriek van Bambi.

Een andere artiest zou zo'n stunt niet overleven, maar Carey deed of haar neus bloedde. Ze steeg op vanuit het niets, gehuld in een niemandalletje waarmee je in bepaalde Antwerpse buurten niet veilig de straat opwandelt. Ze zong, al was ook dat niet altijd zoals je het verwacht van iemand die wereldwijd miljoenen albums sleet.

Grote ergernis aan het eerste concert op Belgische bodem was dat Mariah haar zogenaamde Siamese tweelingszus had meegebracht. Dat zouden we geweten hebben. Twee uur lang zitten staren naar videoclips waarvan je in godsnaam niet weet wat ze ermee bedoelt, prettig is anders. Tussen dat nutteloos beeldgeweld heen maakte een zichtbaar vermoeide Carey tijd voor muziek.

Against all odds

, de klassieker van Phil Collins en

Cry

, een lyrische smeekbede aan een gluiperig lief, bleken gematigd succesvol. Echt scoren deed de Amerikaanse bij het leeghalen van de recente hitkast.

Heel zelden kwam Carey ook humoristisch uit de hoek. Tijdens de vertolking van

Miss Understood

, een muzikaal vehikel uit haar tienerjaren, droeg Carey een sjerp met het gelijknamige opschrift, daarmee verwijzend naar de gekende puberteitskwellingen die ze onderging. Medelijden kreeg ze niet. Naarmate het concert vorderde, won Mariah het voordeel van de twijfel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer