FA onderzoekt wangedrag spelers van vier Engelse clubs

LONDEN -

De Engelse voetbalbond FA stelt een onderzoek in naar het wangedrag van spelers van vier clubs uit de Premier League. Leeds United, Tottemham Hotspur, Chelsea en Wimbledon worden ervan beschuldigd hun spelers op en buiten het veld niet onder te controle te kunnen houden.

REUTERS

BR>Het ging er in het weekeinde tijdens diverse wedstrijden in de hoogste divisie grof aan toe. Na het duel tussen Chelsea en Wimbledon zou er in de catacombe van het stadion een ware veldslag tussen spelers hebben gewoed.

Dennis Wise (Chelsea) en Kenny Cunningham (Wimbeldon) stookten na afloop het vuurtje flink op. Ze hadden kort voor het eindsignaal al ruzie gekregen. Volgens aanvoerder Earle van Wimbledon was er in de gang na afloop meer actie te zien dan bij het laatste boksgevecht van Mike Tyson. Chelsea-manager Vialli zou in alle opwinding een kopstoot hebben uitgedeeld.

De FA riep maandag Wise, Cunningham en manager Mick Harford van Wimbledon ter verantwoording. Ook Ian Harte van Leeds kreeg een verzoek zich te melden met tekst en uitleg. Hij raakte slaags met Chris Perry van Tottenham.

Volgens een woordvoerder van de Engelse bond kunnen de clubs in de Premier League een brief verwachten, waarin ze gewezen worden op het toenemende geweld van spelers. Niet alleen onderling, maar ook tegenover officials. Hij waarschuwde dat clubs verantwoordelijk zullen worden gehouden voor het wangedrag van hun spelers tegenover bijvoorbeeld scheidsrechters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer