Alcoholverbod in Marseille tijdens Champions League

Engelse en Franse fans kunnen rond het Champions League-duel tussen Olympique Marseille en Chelsea op 29 februari geen alcohol krijgen. De Franse stad heeft een alcoholverbod afgekondigd. Marseille hanteerde tijdens het WK voetbal in 1998 dezelfde maatregel. Destijds raakten Engelse fans flink slaags met aanhangers uit Tunesië.

REUTERS

BR>De met veiligheid belaste functionaris Hugues Parent verklaarde maandag dat Marseille een invasie van Engelse supporters verwacht. Dinsdag speelt Olympique nog voor de Franse competitie de risicowedstrijd tegen Paris SG. Dan is er wel alcohol verkrijgbaar. Marseille zet voor dat duel 800 agenten in. Hetzelfde aantal aanhangers wordt uit Parijs verwacht.

Chelsea mag in het vervolg van de Champions League trainer/manager Gianluca Vialli als speler inzetten. De Italiaan, die een jaar eerder zijn loopbaan binnen de lijnen beëindigde, liet zich onlangs weer registreren bij de Engelse bond. Overigens moet hij het duel tegen Olympique missen wegens een nog uitstaande schorsing van één wedstrijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer