Duo Daems - Somers meent dat geel-zwart klaar is voor belangrijk vierluik

LIER -

Na maandenlang kreunen viel er zaterdag een flinke last van de geel-zwarte schouders. Er waren niet alleen de zeven goals, maar ook schroefde het klasje van Walter Meeuws het niveau aardig op. De hoop dat Lierse klaar is voor een zware maand, waarin het AA Gent, Lokeren, RC Genk en Standard in de ogen ziet, lijkt groot.

Kurt Guldentops

BR>Naast de absolute uitblinker Anchi Rudy liep er bij Lierse haast niemand uit de pas. Meer zelfs. Jongens die de voorbije maanden weleens naar zichzelf zochten, vonden plots hun evenbeeld terug. Filip Daems en Hans Somers bijvoorbeeld die vorig seizoen bijna wekelijks ravage aanrichtten op de linkerflank, maar in de huidige campagne slechts tot enkele felle rukwindjes in staat bleken, bliezen zaterdag opnieuw als vanouds en hielpen de Pallieters naar een monsterscore. Uitgerekend de avond dat monument Jan Ceulemans op bezoek was met zijn Westerlo.

Nu alleen de zon zien, zou dom zijn in Lier. De prestaties tegen Club Brugge en Westerlo waren hoopgevend, maar vragen straks bevestiging. Onmiddellijk na rust bleef geel-zwart eerder gelukkig van een Westelse terugkeer gespaard en liep het uiteindelijk uit tot zware 7-0 cijfers.

"Het doet hoe dan ook deugd", weet Filip Daems. "Het werd de hoogste tijd dat Lierse nog eens van zich liet spreken in positieve zin. De laatste maanden kregen we terecht wat kritiek te slikken. Ja, ook ikzelf haalde niet het niveau dat van mij mag verwacht worden."

"Maar nu lukt het plots wel. Voor de hele ploeg komt het er nu op aan om bevestiging te brengen. Ik heb het gevoel dat de nederlaag in Mechelen ons hongerig heeft gemaakt. Lierse is opnieuw gretiger geworden, wil iets tonen."

De komende weken krijgen de Pallieters ruim de gelegenheid om de positieve kritieken op te stapelen. Met AA Gent, Lokeren, RC Genk en Standard wacht Walter Meeuws en zijn gevolg een drukke agenda.

"Vooral vrijdag moeten we bevestigen. Op verplaatsing scoorden we heel flauw. Daar ligt ook de oorzaak van onze problemen. Een 4 op 27 is gewoon te weinig voor een club als Lierse. Winnen we vrijdag bij een rechtstreekse concurrent, dan zijn alvast een hoop zorgen van de baan."

Hans Somers knikt volmondig. De inwoner uit Rijmenam voorspelde Lierse een sterke tweede ronde en wil zijn gelijk halen. "Het zware programma komt net op zijn tijd. We zijn klaar voor het grote werk. Zaterdag voetbalden we opnieuw vanuit een degelijke organisatie en hield iedereen zich aan zijn opdracht. Dan zijn we heel moeilijk te bespelen. Het geloof in een goede tweede ronde blijft dan ook groot voor mij. Of we definitief gelanceerd zijn, zal pas over enkele weken blijken. Nu kan je nog niet van een ommekeer spreken. Daar is veel meer voor nodig, te beginnen vrijdag in Gent", besluit Somers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer