Roger Lambrecht (Lokeren): "Ik praat woensdag met Beverse burgemeester"

LOKEREN, BEVEREN -

De ene fusie is nog niet afgesprongen of de andere lijkt alweer in de maak. Spilfiguur in het hele gebeuren rond de samensmelting van voetbalclubs in Oost-Vlaanderen is en blijft daarbij Roger Lambrecht, de voorzitter van Sporting Lokeren. Zo heeft Lambrecht morgenvroeg een afspraak met de Beverse burgemeester François Smet. En dat de gesprekken niet over de aankoop van een stel autobanden zullen gaan, is wel duidelijk.

R.G.

BR>"Het is nog niet zeker dat ik woensdag bij de burgemeester van Beveren ga", aldus Lambrecht. "Ik heb met mijnheer Smet wel al eens van gedachten gewisseld en nog voor ik vorige week naar het buitenland ben afgereisd, hadden we afgesproken om eens samen te komen. Maar die vergadering, of hoe je het ook wil noemen, moet nog concreet worden vastgelegd."

"Of het over een fusie met Beveren zal gaan? Luister, iedereen kent mijn standpunt nu toch al zeker inzake de economische leefbaarheid van het voetbal."

Hallo, burgemeester Smet? "Jawel, ik zie in mijn agenda dat ik woensdagochtend om 11 uur een afspraak heb met mijnheer Lambrecht. En dat het onderwerp voetbal zal zijn, lijkt me een voor de hand liggende zaak. Al weet je maar nooit natuurlijk.."

"Hoe ik als burgemeester tegen een fusie met Lokeren aankijk? Wel, net zoals mijn collega's in Aalst en Lokeren. Ik ben gewonnen voor een fusie, maar dan moet de nieuwe ploeg wel in Beveren spelen. Wij als politici kunnen het niet verantwoorden te participeren in een team dat buiten de gemeenste zal aantreden."

"Ik weet ook dat in geval van een samengaan van twee of meerdere clubs meteen gepraat wordt over de bouw van een nieuw stadion. Dan stel ik me de vraag of dat in Beveren nodig is. De gemeente is eigenaar van het Freethiel-stadion en heeft daarin al de nodige investeringen gedaan. Als er een nieuw complex zou komen, blijven wij in ieder geval afzijdig en zal het geld moeten worden opgehoest door privé-investeerders."

(Lachend) "Nu ja, we lopen wel erg snel op de zaken vooruit. Ik zal morgen eerst eens luisteren naar mijnheer Lambrecht."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer