Geoffrey Claeys (Aalst): "Zoeken naar ploeg met trainer zoals Hulshoff"

AALST -

Geoffrey Claeys speelde zaterdagavond een eerder ongelukkige wedstrijd op Lokeren. In het begin van de partij sprong de bal enkele keren schlemielig weg van zijn voet, gaf hij enkele verkeerde passes en waren zijn schoten niet meteen binnen het kader gericht. Toen de ex-Rode Duivel dan toch het juiste ritme te pakken had, werd hij na twee overtredingen binnen de minuut door scheidsrechter Petitjean van het veld gestuurd.

R.G.

BR>"Met één gele kaart kon ik best vrede nemen", aldus Claeys. "Een tweede was fel overdreven. Wellicht was het de bedoeling van de referee om, door middel van dat rood karton, opnieuw wat orde op zaken te stellen. Ik had de indruk dat hij op dat moment de teugels niet meer strak in handen had. Nu ja, gedane zaken nemen geen keer, maar het is wel jammer dat ik volgende zondag de ploeg geen diensten kan bewijzen tegen Germinal Beerschot."

Ondanks het feit dat Claeys in de Aalsterse defensie uitgegroeid was tot een rots in de branding, posteerde trainer Hulshoff hem tegen de Waaslanders opnieuw op het middenveld. "Zo'n omschakeling vergt tijd. Maar ik begin alweer te wennen aan die nieuwe positie. De komende weken moet het almaar vlotter lopen, vooral ook omdat alle fusieperikelen van de baan lijken. Want die hebben toch wel mentaal op de groep gedrukt, hoor. Op een bepaald moment was er weinig verdraagzaamheid bij de spelers onderling en zoiets kwam de prestaties niet ten goede."

Hoewel Claeys nog niet helemaal het achterste van zijn tong laat zien wat betreft zijn voetbaltoekomst, is het weinig waarschijnlijk dat de Bruggeling ook volgend seizoen nog de wit-zwarte kleuren verdedigt. "Indien Eendracht noodgedwongen naar tweede klasse degradeert, is het totaal ondenkbaar dat ik blijf. Net zoals het bijna uitgesloten is dat ik terugkeer naar Anderlecht, wat contractueel zou moeten."

"Neen, ik heb mijn managers de opdracht gegeven uit te kijken naar een team dat kan meedraaien in subtop en waar de trainer mij alle vertrouwen geeft. Net zoals Barry Hulshoff dat gedaan heeft bij Aalst. Ik hoop hem daarvoor nog te danken met enkele goeie wedstrijden. Wie weet kunnen we in de Belgische beker nog voor een verrassing van formaat zorgen?"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer