Jochen Janssen voelt zich onterecht naar de tribune verwezen

BRUGGE -

Club Brugge zit in zak en as. De thuisnederlaag (de derde van het seizoen) tegen Harelbeke en de fluitconcerten van het publiek hebben spelers en trainers zwaar geraakt. Nog iets dieper in de put dan zijn ploegmaats is Jochen Janssen. De held van Westerlo vloog in acht dagen van de elf naar de tribune. "Erger dan dit kan niet meer", zucht Janssen.

Yves Taildeman

BR>Maandagmiddag, half één. Brugge baadt in de zon. Toch zijn in en om het Jan Breydel-stadion maar weinig blije gezichten te bespeuren. Dat van Jochen Janssen neigt zelfs naar onweer. Hij stuift de trap op richting directeur Antoine Vanhove om uitleg te vragen bij zijn verwijdering uit de kern tegen Harelbeke. Het onderhoud duurt een goed kwartier. "Nee, ik zeg liever niets over de inhoud van ons gesprek", zegt Janssen.

Je voelt je onheus behandeld.

Jochen Janssen:

Ik begrijp het gewoon niet. Na de winterstop heb ik vier wedstrijden gespeeld. Mijn drie eerste waren goed, tegen Aalst was ik ziek geweest en voetbalde ik niet denderend. Ik gaf in die vier matchen twee assists en scoorde twee goals. Toch niet slecht? Ik was bijzonder scherp voor de match tegen Anderlecht, voor mij de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Maar plots vloog ik naar de bank. Dat gaf me een enorme mentale klap. En nu zelfs niet in de kern. Nee, ik verdien zo'n degradatie niet.

Welke uitleg gaf de trainer je?

Geen uitleg. Al zal hij wel zeggen van wel. Je kan aan alles een uitleg geven, hé.

Je weet toch wat je wordt verweten.

Ik hoor dat ik niet gemotiveerd genoeg ben. Als ik niet gemotiveerd ben, weet ik het niet meer. Het is toch logisch dat je niet elke match en elke training scherp kan staan. Nu en dan voel ik me minder fris, maar me inhouden zal ik nooit doen.

Vind je Mendoza niet beter dan jij?

Nee, ik vind hem niet beter. Ik heb nog niet veel van hem gezien. Al kan je in twee weken tijd ook niet heel veel laten zien.

Maar hij heeft veel geld gekost.

Ik ook.

Het publiek neemt de nieuwelingen zwaar op de korrel.

Ik heb geen problemen met het publiek. Maar als het slecht gaat, zijn de spitsen de klos. Zo gaat dat.

(Lachje)

Als de mensen me op het veld willen, moeten ze mijn naam roepen.

Was het makkelijker bij Westerlo te schitteren?

Ja. Daar liep alles heel vlot, kon ik niks misdoen. Kijk naar hoe Brogno en Aarst scoren. Het is heel anders bij een topclub in de spits te spelen. Mijn sterk punt is dat ik met iemand in mijn rug kan voetballen. Maar Brugge speelt een ander systeem. Wie gedekt is, krijgt de bal niet toegespeeld. Het is sowieso moeilijk als nieuweling bij een topclub een constant niveau te halen. Maar ik vond me niet slecht spelen. Ik scoorde negen keer, terwijl we niet zo veel kansen creëerden. Vooral in het begin van het seizoen haalde ik het niveau van Westerlo, maar toen moest ik mijn plaats laten aan Jankauskas. Blijkbaar vindt de trainer me niet goed genoeg.

Mis je 't Kuipke?

Ik heb er twee schitterende jaren beleefd, maar het was tijd om te vertrekken. Voetballen bij een topclub is harder, maar ik voel me er hard genoeg voor. Erger dan wat ik nu meemaak, kan toch niet. Of vind je van wel?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer