Verslag + reacties SK Lommel - KV Mechelen (0 - 2)

9'

Joris Van Hout zorgt voor het eerste gevaar, maar doelman Davidts hoeft de bal maar op te rapen.

J.V.C./K.L./P.D.

BR>

10'

Van Hout, die niet goed bij de bal kan, trapt ver naast.

18'

Haeldermans steekt knap binnendoor naar Waligora. De Pool scoort, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd voor buitenspel.

23'

Vincken verliest de bal. Joris Van Hout gaat met het leer aan de haal en legt mooi achteruit richting strafschopstip, waar Camus, helemaal vrijgelaten, klaar staat om de bal binnen te trappen: 0-1.

33'

Waligora bedient Gomis, die de bal uit de lucht probeert te plukken, maar de kans de nek omwringt.

37'

Davidts redt makkelijk na een kopstoot van Camus.

53'

Doelman Davidts verdedigt slecht uit in de voeten van Elias, die de keeper omspeelt. Gelukkig kan Van Diest op de doellijn redden.

56'

Scavone trapt pal op de doelman en een voorzet van Dekelver gaat via Gomis buiten.

59'

Zouaoui gooit de bal in het strafschopgebied. Dekelver kan doorkoppen naar Gomis. Willockx pareert met een knappe reflex.

64'

Willockx besluit voorlangs.

65'

Wim Mennes kan van op de rechterkant voorzetten. Emeran laat de bal wegglippen, maar Haeldermans trapt te overhaast naast.

74'

Waligora trapt te zwak op Willockx.

85'

Elias kan alleen op Davids toesnellen, wordt door de Lommel-keeper de lucht in gekatapulteerd, maar Chatelle staat klaar om binnen te duwen: 0-2.

86'

Lommel krijgt nog een reuzenkans via Dekelver, maar die trapt naast een lege goal.

Doelpunten:

23' Camus 0-1, 85' Chatelle 0-2.

Gele kaarten:

Vandenbroeck, Zouaoui, Camus (fout).

Scheidsrechter:

Vermeirsch.

Toeschouwers:

4.500

LOMMEL:

Davidts, Vincken (32' Van Diest), Nassen, Noben (46' Zouaoui), Scavone, Mennes (83' Vanruysseveldt), Schoofs, Haeldermans, Waligora, Dekelver, Gomis

MECHELEN:

Willockx, Emeran (75' Chatelle), Diallo, Bal, Greven, Debusschere, Peeters (73' Camara), Camus, Vandenbroeck, Elias, Van Hout

Harm Vanveldhoven: "Met de schrik op het lijf"

LOMMEL -

Voor Lommel begint de toestand er na de nieuwe wanprestatie tegen KV Mechelen stilaan hopeloos uit te zien. Trainer Harm Vanveldhoven kon niet anders dan de schade vaststellen. "We maakten onnoemlijk veel fouten, te veel om op te noemen", aldus Vanveldhoven. "We speelden met de schrik op het lijf en creëerden zelf de kansen voor KV Mechelen. In de tweede helft zag ik wat verbetering maar als ploeg kwamen we overal tekort. We liepen constant achter de feiten aan en speelden slordig en paniekerig. Ik ben zeer teleurgesteld want deze wedstrijd moest absoluut gewonnen worden."

Gunter Jacob: "Deze zeges maken het verschil"

LOMMEL -

Gunter Jacob was niet tevreden over de manier waarop zijn ploeg de 3 punten uit Lommel meegraaide. "We speelden zeker geen goede match", aldus Jacob. "Positief is dat we 3 punten pakten, maar de rest moeten we zo snel mogelijk vergeten. Vooral in de tweede helft hebben we teleurstellend gespeeld. We maakten ook de kansen die we kregen niet af. Lommel had er meer moeten binnenkrijgen van ons."

Het resultaat maakte veel goed voor de Mechelse coach. "Het zijn dit soort prestaties die op het einde van het seizoen het verschil maken. We hebben in het verleden nog zulke matchen gespeeld, maar toen verloren we. Nu speelden we goed georganiseerd en pakten verdiend de zege zonder al te goed te spelen. Ik moet mijn spelers wel feliciteren voor hun voorbeeldige inzet."

Joris Van Hout: "Openingstreffer op ideaal moment"

LOMMEL -

Joris Van Hout bereidde met een knappe actie het openingsdoelpunt van KV Mechelen voor en legde op die manier de basis voor de zege van zijn ploeg. De spits tekende hiermee voor één van de schaarse hoogtepunten van de wedstrijd. "Ik schakelde op de linkerflank mijn mannetje uit en legde de bal achteruit naar de rand van de zestien meter", legt Van Hout uit. "Daar kwam Camus ingelopen en hij schoot goed binnen. Die treffer kwam op een ideaal moment want zo verwierven we al vrij vroeg in de match een goede uitgangspositie. In de tweede helft hebben we het even moeilijk gehad maar toch waren wij het die de beste kansen kregen. De 6 op 6 tegen Lierse en Lommel geeft ons een pak vertrouwen voor de komst van Club Brugge."

Spandoeken

Niet iedereen in Lommel is blijkbaar tevreden met de machtswissel in het bestuur. Tijdens de rust werden enkele spandoeken boven gehaald met "Vangeel en Peeters gebuisd" en "SK in Lommelse handen". Door het aftreden van Dirk Vanden Boer als voorzitter ziet de toekomst er voorlopig niet rooskleuriger uit. De financiële injectie om nieuwe spelers aan te trekken, zegt trainer Van Veldhoven voorlopig ook weinig. "Het zijn allemaal witte raven, die veel geld willen verdienen, maar ik moet overtuigd zijn van hun meerwaarde."

Noben out -

Michel Noben blesseerde zich net voor rust, toen hij Joris Van Hout foutief afstopte. Hij bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Zouaoui. Of de blessure ernstig is, moeten de volgende dagen uitwijzen.

Vanruysseveldt debuteert -

Tom Vanruysseveldt speelde zaterdag zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Lommel. Veel vreugde beleefde de jonge spits er uiteraard niet aan. "Enfin, het is toch een begin," hield hij zich na afloop sterk. "Ik heb maar een paar ballen geraakt. Eén keer ben ik op avontuur gegaan in de zestienmeter. Mechelaar Debusschere maakte aanstalten om me te pakken.

Als hij me aanraakt, laat ik me vallen

, flitste het door mijn hoofd. Hij trok zijn voetje net op tijd terug. Jammer."

Schoofs: "Heel slecht"

Bij afwezigheid van de geschorste Timmy Simons speelde Dirk Schoofs op de positie van verdedigende middenvelder. De jonge Lommelaar verzoop met de rest. "Ik ben die stek wel gewoon vanuit de jeugd, maar bijna niemand haalde vanavond zijn normaal niveau," schudde hij mistroostig het hoofd. "Gelukkig hebben de andere staartploegen ook verloren en is de kloof dus niet vergroot. Het is een schrale troost, maar toch moeten we ons daar aan vastklampen."

Haeldermans: "Wie?"

"In de eerste helft vroeg ik me echt af wie deze partij absoluut moest winnen: Lommel of Mechelen?", keek Stijn Haeldermans onbegrijpend terug. "Op geen enkel ogenblik hebben wij uitzicht gehad op de zege. Dit is voor iedereen een enorme ontgoocheling. In het tweede gedeelte van de week zullen we wel weer fris zijn in het kopje, maar de eerste dagen zal deze dreun zeker nog nazinderen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer