Verslag + reacties SK Lierse - VC Westerlo (7 - 0)

1'

Somers zet Frans meteen aan het werk. De Westerlo-doelman lost, Van de Weyer herneemt, Frans pakt toch.

K.G.

BR>

11'

Laeremans zwiept de bal van op rechts voor doel. Aan de verste paal kopt Cavens vrijstaand binnen (1-0).

12'

Van Meir bereikt met een schitterende verre pass Van de Weyer. Het meepikken is prima, de afwerking net niet je dat. Frans stopt de Lierse-spits af.

18'

Machiels werkt een voorzet van Snoeckx slecht weg. Rudy kan uithalen. Het schot verdwijnt net naast.

25'

Weer een prima voorzet van op rechts van Laeremans. Dit keer kopt Van Meir. Frans redt op de doellijn.

35'

Van Meir bedient Cavens. De pass in de draai van Cavens op Rudy is perfect. Rudy tilt de bal vervolgens over Frans maar ook over het doel.

38'

Cavens stuurt Rudy opnieuw weg. Dit keer legt de Pool de bal breed op Van de Weyer. De spits dribbelt Frans en duwt binnen (2-0).

48'

Brogno speelt Pelic vrij. Nys houdt de lange Westerlo-spits van de aansluitingstreffer.

49'

Brogno controleert een aangeven van Thans met de borst en haalt uit. De vingertoppen van Nys en de dwarsbalk verhinderen Brogno's twintigste competitiegoal.

52'

Frans krijgt een niet eens hard schot van Rudy niet onder controle. Cavens reageert alert en scoort (3-0).

62'

Lierse maakt er 4-0 van. Snoeckx is aangever, Van Meir afwerker.

71'

Cavens dribbelt de hele Westerlo-verdediging verloren en legt Somers de 5-0 op de schoen.

73'

Een schot van op afstand van Leen ketst via de paal weer het veld in.

76'

Ba maakt een strafschopfout op Somers. Van Meir trapt van op elfmeter binnen (6-0).

78'

Leen ziet een solo gestuit door Frans. De bal is los en de inlopende Van de Weyer legt de 7-0 eindstand vast.

Doelpunten:

11' Cavens 1-0, 38' Van de Weyer 2-0, 52' Cavens 3-0, 62' Van de Weyer 4-0, 71' Somers 5-0, 76' Van Meir (strafschop) 6-0, 78' Van de Weyer 7-0

Gele kaarten:

Van de Weyer (onsportief gedrag), Pelic (onsportief gedrag), Hoefkens (fout)

Scheidsrechter:

Allaerts.

Toeschouwers:

10.000.

LIERSE:

Nys, Laeremans, Van Meir (78' De Keyser), Hoefkens, Daems, Snoeckx, Leen, Rudy (65' Zdebel), Somers, Van de Weyer, Cavens (73' Huysegems)

WESTERLO:

Frans, Schaessens, Thoelen, Machiels, De Coninck, Ba, Zelenka (46' Willemsen), Thans, Mitrovic (81' Moons), Pelic (65' Milosevic), Brogno

Robby Van de Weyer: "We zijn hun zwart beest"

LIER -

Nadat Van de Weyer vorige week fel tegen zijn zin op de bank bleef tegen KV Mechelen, stond de Kempenzoon nu wel meteen aan de aftrap. Met 2 goals leidde hij zijn ex-club mee naar de slachtbank. "We bouwen stilaan een traditie op tegen mijn ex-werkgever", vond Van de Weyer. "Deze afspraak kwam op een ideaal moment. Voor het eerst sinds lang regende het opnieuw kansen en kwamen we ook makkelijk tot scoren. Kortom, we trekken de lijn gewoon door. Ook tegen Club Brugge brachten we afgelopen woensdag al aardig voetbal."

Of Lierse na deze karrenvracht goals ook definitief gelanceerd was, hield Van de Weyer nog open. "Het is alvast de ideale manier om het lastige vierluik dat ons wacht aan te pakken. Het stemt me vooral tevreden dat we zaterdag opnieuw aan voetballen hebben gedacht."

Hans Somers: "Dit hadden we nodig"

LIER -

Moeilijke weken had Hans Somers achter de rug. Zowel op familiaal als sportief vlak, maar zaterdag scheen plots opnieuw de zon voor de linkerpoot uit Rijmenam. "Dit had ik echt nodig", reageerde Somers, die opnieuw nipte van zijn oude niveau. "Voor mij is het de bevestiging dat ik nog kan voetballen. De voorbije weken waren niet te best. Zaterdag lag er zowel bij mezelf als de ploeg opnieuw durf en agressiviteit in ons spel. Neem er dan nog dat goaltje bij en je weet dat ik op een geslaagde avond kan terugblikken. De misstap in Mechelen is nog niet helemaal uitgeveegd, maar we zetten alvast een stap in de goede richting. Vrijdag in Gent moet nu maar eens de bevestiging volgen."

Jan Ceulemans: "Die 7-0 niet dramatiseren"

LIER -

Jan Ceulemans had zich een prettigere terugkeer naar het Lisp voorgesteld. Opnieuw slaagde hij er niet in om oogst uit Lier mee te graaien. "We mogen dit verlies nu ook weer niet dramatiseren", vond de sportieve baas. "Dit komt natuurlijk hard aan, maar je kan niet vermijden dat de kopjes naar beneden wijzen bij 4 goals achterstand. Of je er nu 7 binnenkrijgt of 2, uiteindelijk blijf je 3 punten kwijt. Veel belangrijker voor ons wordt de match tegen Lommel. Die moeten we hoe dan ook winnen om de gemoedsrust te behouden. Houden we straks de 3 punten thuis, dan is Lierse vergeten."

Walter Meeuws: "Niet blindstaren op 7-0"

LIER -

Walter Meeuws kon zaterdag nog eens echt triomferen. Nadat zijn ploeg maandenlang naar zichzelf zocht, liep het in de derby tegen Westerlo eindelijk opnieuw gesmeerd. "Ach, ik wil me niet al te veel blindstaren op het resultaat", drukte Meeuws de pret. "Natuurlijk hebben we de 3 punten en vormen die 7 goals een ware opkikker, maar toch wil ik onze tekortkomingen niet uitvegen. Onmiddellijk na rust kwamen we heel goed weg en hadden we geluk dat Pelic en Brogno hun team niet opnieuw in de match brachten."

Nu de medische staf de voorbije weken aan werkzekerheid inboette, dreigt de concurrentie binnen de kern fel opgeschroefd te worden. Meeuws kon het zich zelfs veroorloven om Thomas Zdebel één uur naast zich te houden. "Dat was vooraf afgesproken. Anchi Rudy, die de voorbije weken vaak diep moest gaan in moeilijke omstandigheden én met de adductoren sukkelde, kreeg op die manier wat extra rust. Bovendien wou ik met Thomas ook geen risico nemen op dit zware veld. Woensdag maakte hij na een lange afwezigheid nog de 90 minuten vol. In Gent verwacht ik hem wel aan de aftrap. Daar snijden we ook een belangrijke maand aan. Met Gent, Lokeren, RC Genk en Standard staan we voor heel belangrijke weken."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer