Verslag + reacties Sint-Truiden - Anderlecht (0 - 4)

2'

Anastasiou schiet aflegger van Koller op Belic.

Y.T./R.Co./M.Cl.

BR>

9'

Anderlecht scoort voor het eerst dit seizoen uit een hoekschop. Kopper van dienst is Ekakia, die via de paal raak treft. (0-1)

11'

Teppers raakt uit een scherpe hoek de paal.

12'

Burg mist van kortbij helemaal zijn schot.

13'

Counter Anastasiou - Koller, wiens schot in extremis wordt gedevieerd.

15'

Koller devieert schot van Baseggio net naast.

20'

De Wilde gaat plat op kopbal Dierickx.

25'

Baseggio bereikt Goor, die zich mooi vrijkapt en raak schiet (0-2).

32'

Vrijschop Zetterberg, Staelens kopt naast.

40'

Schot Fiers: De Wilde pakt makkelijk.

61'

Anastasiou zet via de vingertoppen van Belic voor tot bij Koller, die maar moet binnen leggen. (0-3)

66'

Van Diemen schiet op Belic; Ekakia glijdt op voorzet van Koller binnen. (0-4)

72'

Koller schiet van kortbij naast; het is zijn enige misser van de wedstrijd.

75'

Anastasiou dwingt Belic tot een knappe duik.

81'

Koller rent voor de zoveelste keer alleen op Belic af, die redt.

Doelpunten:

9' Ekakia 0-1, 25' Goor 0-2, 61' Koller 0-3, 66' Ekakia 0-4

Toeschouwers:

10.000.

Scheidsrechter:

De Bleeckere.

Doelpunten:

9' Ekakia 0-1, 25' Goor 0-2, 61' Koller 0-3, 66' Ekakia 0-4.

SINT-TRUIDEN:

Belic, Hayen (26' Vrancken), Voets, Lenglois, Delorge, Dello, Teppers (64' Mertens), Dierickx, Rudonja, Fiers (64' Isaias)

ANDERLECHT:

De Wilde, Staelens, Dheedene, Doll, Baseggio (89' Stassin), Goor, Zetterberg, Van Diemen, Ekakia (90' Stoica), Anastasiou, Koller (87' Sonko)

Aimé Anthuenis: "Dit is ons antwoord"

SINT-TRUIDEN -

Aimé Anthuenis liep er na de wedstrijd veel meer ontspannen bij dan na Anderlecht - Club Brugge, toen hij met hand en tand het matige spel van zijn ploeg verdedigde. "We waren een beetje geprikkeld", aldus Anthuenis. "De spelers wisten dat ze iets minder hadden gespeeld. Dit is ons antwoord op de kritiek. We hebben bewezen dat we wél kunnen voetballen. We waren nochtans bang van Sint-Truiden. Maar we hebben ondanks het moeilijk bespeelbaar veld proberen te voetballen en hebben geknokt tot het einde. Combineren proberen we elke match te doen, maar de ene keer lukt dat beter dan de andere. Ik ben blij voor Anastasiou, die het grootste slachtoffer is van de concurrentie bij Anderlecht. Je zou kunnen zeggen dat hij minder complementair is met Koller, maar dat wordt gecompenseerd door de kracht en snelheid van Ekakia en de infiltraties van Goor en Van Diemen."

Lorenzo Staelens blijft kritisch: "25 minuten is niet genoeg"

SINT-TRUIDEN -

Niets dan euforische uitspraken zaterdagavond in de kleedkamer van Anderlecht. Of toch niet. Gouden Schoen Lorenzo Staelens was opvallend kritisch voor Anderlecht. "Na de 0-1 brachten we 25 minuten lang schitterend voetbal", aldus de Lorre. "We verlegden het spel goed en speelden in één tijd. Het slechte veld was in ons voordeel want daardoor moesten we langs de buitenkanten spelen. Maar na de rust was al het goede weg. We zochten te moeilijke oplossingen en de overnames gebeurden niet goed. Even was ik langs de kant van het veld en er verscheen een Truienaar alleen voor De Wilde. Ook net voor de rust hadden we enkele moeilijke momenten. Het is jammer dat we niet de hele wedstrijd lang op een hoog niveau kunnen spelen. Fysiek zijn we wel in orde. De vorige wedstrijden vond ik ons niet scherp."

Elos Ekakia: "Gelukkiger dan bij Brugge"

SINT-TRUIDEN -

De mannen van de match waren niet op één hand te tellen. Koller, Baseggio en goaltjesdief Ekakia sprongen boven de rest uit. "Ik begrijp niet hoe ik voor de winterstop niet scoorde", aldus Ekakia. "Ik wilde tonen dat ik een basisplaats verdiende. Nu ik die min of meer heb, gaan de ballen er ook in. Ik voel me gelukkig bij Anderlecht. Gelukkiger dan bij Brugge, waar de mensen niet zo open tegen me waren dan hier. In Brussel zijn meer Congolezen en begrijp ik de taal. In Brugge praatte iedereen Vlaams. Wel heb ik de vorige weken hartpijn gehad dat ik niet op de Afrika Cup was. Ik heb veel telefoons gekregen van trieste landgenoten. De dag dat ik 100 procent zeker ben van mijn plaats bij mijn club, kan ik misschien wel gaan."

Dierickx: "Eerste treffer te vroeg"

De Truiense aanvoerder baalde ook na een kwieke douche nog van de forse nederlaag. "Het eerste doelpunt van Anderlecht kwam er veel te snel," zo sprak Eddy Dierickx met ingetogen stem. "Het gaf hen meteen vleugels. Ik denk ook dat het een opzet was van Anthuenis om het verschil in het eerste kwartier te maken. Onze verdienste is dat we bleven knokken tot het einde. Indien we na de rust de aansluitingstreffer hadden gescoord, zat er wellicht nog iets in. Maar ze hebben ons echt pijn gedaan. Het was vaak achter een ongrijpbare bal aanhollen."

Delorge: "Zetterberg beter dan Degryse"

Ook Peter Delorge kreeg de sputterende Haspengouwse motor in het middenveld niet aan het draaien. Met Zetterberg en Baseggio vocht de youngster menige duels uit. "Anderlecht is echt een topclub," getuigde Delorge na afloop. "Zeker in de beginfase liepen bij hen alle balwisselingen in één tijd. Zo kregen we nooit greep op de wedstrijd. Zetterberg lam leggen is veel moeilijker dan Degryse. De Zweed geeft zich immers nooit gewonnen."

Fiers: "Blijven werken"

Het zat de topschutter van de Kanaries zaterdagavond echt niet mee. Vaak stond Fiers oog in oog met Staelens én Doll. Dat was van het goede teveel. "De scheidsrechter was veel te laks," zuchtte Filip Fiers. "Doll kreeg echt een vrijgeleide voor duwen, trappen en aan de shirt trekken. Vooral na de rust lag het helft voor De Wilde er enorm zwaar bij. Het viel niet mee zeker omdat ik in de eerste periode reeds heelwat krachten had verspeeld. Er zit niets anders op dan hard te werken en hopen op een kentering in de komende weken."

Mangelschots: "Logische zege"

Er waren uiteraard heelwat bedrukte gezichten in de Truiense kleedkamer. Sportief directeur, Guy Mangelschots, kon zich met de nederlaag verzoenen. "Hoewel de overwinning vrij logisch is, vind ik ze in cijfers uitgedrukt te zwaar," zo verwoordde Mangelschots zijn persoonlijke visie. "Je kan de jongens niets verwijten maar soms is een grote dosis inzet niet voldoende. Gelukkig voor ons verloren ook onze concurrenten. Nu komen de wedstrijden er aan waarin we het behoud moeten veilig stellen. Dat zal dan gebeuren zonder Rudonja, hij vertrekt maandag met Slovenië op oefenstage naar Oman."

Voets: "Lampen uit"

Peter Voets kreeg tijdens de tweede helft een bal vol in het gezicht en moest lange tijd worden bijgewerkt aan de zijlijn. "De lampen floepten uit", kon hij er na de partij toch om lachen. "Ik was even van de wereld. Wat ik van de wedstrijd onthoud? Dat Anderlecht te vroeg op voorsprong klom."

Dello: "Ervaring rijker"

Robbie Dello was één van de weinige Truienaars die zich wist staande te houden in het Brusselse geweld. "Het was de eerste keer dat ik tegen Anderlecht speelde", legde hij uit. "De heenmatch ging door een blessure aan mijn neus voorbij. Ik moet zeggen dat ik toch onder de indruk ben van hun spel. Vooral die Koller is een constant gevaar. Kopbalsterk, stevig in de duels, wendbaar, hij heeft het allemaal. Vooral na het uitvallen van Hayen kon hij zijn duivels ontbinden. Toen misten we achterin wat gestalte. Nu goed, we zijn weer een ervaring rijker."

Zware verrekking voor Hayen

Midden de eerste periode kwam de Truiense belofte, Nicky Hayen, bij een luchtduel onzacht in aanraking met Koller en doelman Belic. Verder spelen ging niet meer. Hayen kloeg van pijnen in het hoofd en het rechterdijbeen. Gisterenmorgen trok de jonge verdediger naar het Sint-Trudoziekenhuis. Daar werd aan de hand van een echografie een zware verrekking in het dijbeen vastgesteld. Enkele dagen rust moeten volgens de medische staf volstaan. Zijn aantreden in Harelbeke zondag zou niet in het gedrang komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer