Verslag + reacties SC Lokeren - Eendracht Aalst (5 - 1)

6'

Vonasek loodst Youla door de verdediging van Aalst. Van Steenberghe weert af in de voeten van Dago die de kans verkwanselt.

D.D.T.

BR>

19'

Van Steenberghe weet raad met kopbal van Zeré op vrijschop van Van Geneugden.

27'

Nieuwe vrijschop van Van Geneugden. Janssens kopt over.

30'

Vonasek lanceert Dago. De Ivoriaan maakt zich los van Claeys en Vanderheyden, schakelt ook Arts uit en schiet de 1-0 binnen.

40'

Afrikaanse actie Youla - M'Bayo resulteert in een slecht gericht afstandsschot van de Congolees.

55'

Met zijn zware linker zet Janssens een vrijschop om (2-0).

57'

Zeldzame doelpoging van de bezoekers. De ingevallen Jacobs besluit te zwak om Dabanovic te bedreigen.

59'

Van Geneugden krult een vrijschop tegen de staander. Dago schiet in de rebound over.

60'

Tweede gele kaart voor Claeys. Aalst moet verder met tien.

68'

Vloeiende één-twee beweging Vonasek-Youla-Vonasek leidt naar 3-0.

70'

Janssens verlengt met hoofd vrijschop van Van Geneugden tot bij Youla die in één tijd de 4-0 binnen knalt.

75'

Debutant Mitrakovic benut subtiel hakje van Van Geneugden om de 5-0 te scoren.

76'

Tegenaanval van Aalst langs Jacobs. Zeré laat zich van de bal zetten door Sarli die de eerredder maakt.

Doelpunten:

30' Dago 1-0, 55' Janssens 2-0, 68, Vonasek 3-0, 70' Youla 4-0, 75' Mitrakovic 5-0, 76' Sarli 5-1

Gele kaarten:

Vidarsson (fout), Janssens (fout), De Oliveira (fout)

Rode kaart:

60' Claeys (2 x geel, fouten)

Scheidsrechter:

Petitjean.

Toeschouwers:

5.500.

LOKEREN:

Dabanovic, De Geest (84' Van Hoey), Zéré, Janssens (86' Van Dender), Vidarsson, M'Bayo, Mitrakovic, Van Geneugden, Vonasek, Dago (76' Kimoto), Youla

AALST:

Van Steenberghe, Van Hoyweghen (59' Daelmans), Arts, Vanderheyden, Filipovic, Van den Bossche, Claeys, D. Cooreman, Thiebaut (81' Dimbala), De Oliveira (46' Jacobs), Sarli

Georges Leekens: "Enkele fraaie doelpunten"

LOKEREN -

"Na al die heisa van afgelopen week was het een beetje een speciale wedstrijd", aldus Georges Leekens. "Mijn spelers hebben dan ook een tandje meer gestoken om die te winnen. Niet zozeer als revanche voor dat wansmakelijk verlies van voor 14 dagen op Geel maar vooral voor onze voorzitter die in de loop van week ten onrechte politiek op de korrel werd genomen. Ondanks de afgetekende cijfers deed Aalst goed mee en tot ons tweede doelpunt bleef het spannend. Er waren trouwens enkele fraaie goals bij. Onze Sloveen Mitrakovic maakte een behoorlijk debuut. Thuis spelen wij fris van de lever, op verplaatsing ondermaats. Op Anderlecht moeten wij proberen beter te doen."

Barry Hulshoff: "Belachelijke rode kaart"

LOKEREN-

Aalst-trainer Barry Huslhoff wou de uitsluiting van Geoffrey Claeys niet als verontschuldiging inroepen voor het verlies. Maar wel wou hij even wijzen op de twee maten en twee gewichten die scheidsrechter Petitjean hanteerde. "Voor een doodschop (Youla op Van Hoyweghen, ddt) geeft hij niets maar voor een doodgewone fout wel een tweede keer geel", aldus Hulshoff die zich ook nog herinnerde dat Aalst vorig seizoen eveneens met een pandoering (6-2) werd bedacht op Daknam. "Dat tweede Lokerse doelpunt viel op een slecht moment. Met een 2-0 achterstand en even later numeriek in de minderheid was de kous af."

Chris Janssens steunt voorzitter: "Wat durft die burgemeester zeggen?"

LOKEREN-

Ondanks het feit dat hij sedert enkele weken door oefenmeester Georges Leekens werd

omgeturnd

van middenvelder tot centrale verdediger blijft Chris Janssens regelmatig een doelpunt voor zijn rekening nemen. Meestal met het hoofd of met een

streep

van een vrijschop. Tegen Aalst tracteerde hij Jan Van Steenberghe op zo'n lel en meteen waren de 3 punten binnen handbereik. "Op het middenveld of in het centrum van de verdediging, mij maakt het niet veel uit waar de trainer mij posteert. Bij een hoek- of vrijschop mag ik mee in de frontlinie en dat levert regelmatig een doelpuntje op. Die vrijschopgoal was al mijn 8ste van het seizoen."

"Die zege tegen Aalst is er één voor onze voorzitter", aldus de centrale verdediger die met zijn 8 treffers de interne schutterslijst aanvoert. "Wij staan honderduit achter onze voorzitter die van Lokeren een grote club wil maken, een club die kan meedoen voor een Europese ereplaats. Anders haal je iemand als Georges Leekens niet binnen. Maar bij de uitwerking van zijn plannen krijgt hij helemaal geen medewerking van het stadsbestuur. Onverantwoord wat die burgemeester durft te zeggen over onze voorzitter. Hij zou beter eens komen kijken naar de kleedkamers, douches e.d. Een echte varkensstal, eerste klasse onwaardig. Maar van de gedane beloftes komt niets in huis. Ook onze trainer probeert, samen met de voorzitter aan die wantoestanden iets te doen. Zij willen vooruit met Lokeren. En uiteraard willen wij dat ook. Onze taak is het voor sportieve sucessen te zorgen. Zoals vandaag tegen Aalst. Wij moeten proberen meer continuïteit in onze prestaties te brengen. Thuis ( inclusief de bekerzege tegen KV Mechelen was de overwinning tegen Aalst de 6de thuiszege op rij, ddt) loopt het prima maar op verplaatsing kan het veel beter. Daar moeten wij iets aan doen. Om te beginnen volgende zaterdag op Anderlecht. Maar laat ons eerst nog even nagenieten van die 5-1 tegen Aalst."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer