Verslag + reacties Verbr. Geel - Germinal Beerschot (0 - 2)

8'

Szeker blokt een loeier van Van der Heyden op de doellijn af.

B.O.

BR>

12'

Delen duwt de bal in de voeten van Preisinger die van uit een scherpe hoek op de paal besluit.

20'

Leonardo schuift de bal tot bij Hofmans die Schuermans met een gekruist schot te grazen neemt (0-1).

23'

Preisinger vergeet een voorzet van Daelemans over de doellijn te duwen. Haagdoren ontzet.

35'

Smits kopt een vrije trap van Feher in de loop van Preisinger. Keeper Moons lost de bal en haalt Preisinger onderuit. Scheidsrechter De Coninck doet tot groot ongenoegen van de thuisploeg of zijn neus bloedt.

36'

Voorzet Daelemens, de kopbal van Delen streelt de lat.

41'

Vrije trap van Feher zoeft over de kruising.

57'

Voorzet Sonck wijkt af op het lichaam van Szeker en ploft op de lat.

79'

Benediktsson neemt een dieptepas van Geerinckx in een tijd op de slof en ziet zijn lobbal op de lat vallen.

88'

Demkine dribbelt Schuermans maar Mutavdzic werkt af (0-2).

91'

Een vrije trap van Smits spat uiteen op de onderkant van de lat.

Doelpunten:

20' Hofmans 0-1, 88' Mutavdzic 0-2

Gele kaarten:

Lendvai (fout), Leonardo (fout), Sonck (handspel)

Scheidsrechter:

De Coninck.

Toeschouwers:

5.000.

GEEL:

Schuermans, Szeker, Feher (64' Meeusen), Geerinckx, Peto, Smits B., Lendvai, Versavel, Delen, Daelemans (75' Benediktsson), Preisinger

GERMINAL BEERSCHOT:

Moons, Smidts (10' Brusselers), Herreman, Marinovic (12' Sandjon), Haagdoren, Hofmans, Mutavdzic, Van der Heyden, Leonardo, Sonck (79' Demkine), Degryse

Dimitri Mbuyu: "Paal en lat remden ons"

GEEL -

"Veel goede wil volstaat niet", concludeerde Dimitri Mbuyu. "We begonnen te slap aan de partij, maar herpakten ons na 20 minuten. Niettegenstaande ons veldoverwicht te steriel was, kregen we kansen. Paal en lat remden ons. Penaltyfout op Preisinger? Ach een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen, heeft altijd pech. Ik geef daarenboven grif toe dat 4 spelers het niveau niet haaldenvan de jongste twee wedstrijden. Jammer, want ik hoopte deze wedstrijd te winnen. Germinal Beerschot heeft toch een slechte uitreputatie. Vermits de concurrenten ook verliezen, is deze nederlaag geen ramp, maar als we de ambitie hebben om in eerste klasse te blijven, moeten we wel gaan winnen."

Franky Van der Elst: "Europa is geen doel"

GEEL -

"Een ploeg die strijd voor het behoud, verkoopt zijn vel altijd duur", evalueerde Franky Van der Elst. We maakten dat in Lommel al mee. Ook vandaag, want op het moment dat Geel dicht bij de gelijkmaker stond, scoorden we een tweede keer. Ik geef toe dat we een portie geluk hadden. Dat resulteerde in ietwat overdreven winstcijfers. Maar ik onthoud alleen onze goede start. Vergeet niet dat ik in het eerste kwartier met Smidts en Marinovic mijn centraal duo verloor.

Ook na deze uitzege is Europees voetbal geen doel. Waarom ik de boot afhoud? Moeskroen speelt beter dan ons en doet dat toch ook. Pas over een paar wedstrijden kunnen we zien wat mogelijk is."

Jef Delen: "Dit werkt demotiverend"

GEEL -

Jef Delen kreeg zaterdagavond de prijs van werkbeest. De blonde pocketaanvaller draafde 90 minuten alle hoeken van het veld af om de bal te recupereren, maar werd niet beloond, want ook zijn kopbal streelde de lat. "Ik wilde de bal over Moons in de tweede hoek leggen, maar hij viel op de lat", herleefde Delen zijn moment. "Vier keer hield het doelkader ons van een goal. Pech of een gemis aan koelbloedigheid? Beiden zullen wel een aandeel hebben. Ik weet alleen dat dit resultaat heel demotiverend werkt. We kregen verscheidene kansen om te scoren. Dat gebeurde niet, maar we slikken wel domme doelpunten. Jammer want dit was een mooie kans om dichterbij de concurrenten te sluipen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer