Walter Meeuws spant rechtszaak aan tegen Voetbalmagazine

Print
Walter Meeuws, voormalig trainer van voetbalclub SK Beveren, heeft een rechtszaak aangespannen tegen het tijdschrift Voetbalmagazine en journalist Peter T'Kint. Ook werd een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. Dat meldt de advocaat van Meeuws, Ludwig Sol.
Aanleiding voor de twee aangespannen procedures is het artikel "Katrina in het Waasland" dat op 14 maart 2007 verscheen in Voetbalmagazine. Volgens Meeuws wordt in het stuk zijn reputatie te grabbel gegooid. Het artikel is volgens hem eenzijdig, tendentieus en totaal uit de lucht gegrepen.

Vrijdag werd voor de rechtbank van eerste aanleg van Brussel een burgerlijke procedure ten gronde ingeleid tegen Peter T'Kint en Voetbalmagazine. Meeuws eist een schadevergoeding. De zaak werd vrijdag nog niet behandeld en zal op een latere datum gepleit worden.
De advocaat van Meeuws diende daarnaast ook een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek.

Op een persconferentie op 15 maart namen het bestuur van SK Beveren, de spelersgroep van de ploeg en Meeuws al formeel afstand van het artikel, dat volgens hen "pertinente onwaarheden" bevatte.

Walter Meeuws werd in juni 2006 trainer bij SK Beveren. Op 25 maart besliste het bestuur van de club om de samenwerking met Walter Meeuws stop te zetten en de trainer tot het einde van het seizoen op non-actief te plaatsen.