Prins William en Kate uit elkaar

Print
Na bijna vijf jaar is er een einde gekomen aan de relatie van prins William (24) en Kate Middleton (25).
BR>
Volgens de meeste Britse bladen zijn de twee in de beste verstandhouding uit elkaar gegaan, na een ultiem gesprek in het paasweekend. Er zijn echter ook berichten over druk die vanuit paleis zou zijn uitgeoefend. “Make or break.” Wat ook zijn beslissing was, aan het hof vond men dat de prins de knoop eindelijk moest doorhakken.

Het boulevardblad News of the World deed gisteren uitgebreid verslag van een geheime vergadering op het paleis. Daar zouden leden van de koninklijke familie de kwestie hebben besproken.

“Als je toch niet van plan bent met haar te trouwen, dan zeg je het haar beter vroeger dan later”, zou prins Charles zijn zoon geadviseerd hebben. Ook zijn opa, prins Philip, vond dat hij Kate niet voor altijd aan het lijntje kon houden.

“Maar we willen niet dat je overhaast huwt”, schijnt de koningin te zijn tussengekomen, “wij kunnen ons geen tweede Diana veroorloven”.

Een paleismedewerker drukte het gisteren zo uit: “De Queen wil haar oudste kleinzoon behoeden voor een kopie van zijn vaders huwelijk. Ze wil beletten dat hij op jonge leeftijd met de verkeerde vrouw trouwt.”

Aan het hof moet nu opluchting heersen, want veel vooraanstaande adviseurs vonden dat er een te grote kloof gaapte tussen de toekomstige koning en de familie Middleton. Er werden openlijk schampere opmerkingen gemaakt over Kates moeder die tijdens de plechtige aanstelling van William als legerofficier voortdurend kauwgom zat te kauwen.