Filip Fiers hoopt eerste goal te maken tegen Anderlecht

Zaterdagavond staat voor de Truiense supporters dé affiche van het jaar op het programma: STVV-Anderlecht. «Ja, het blijft iets speciaals, hé,» lacht Filip Fiers. «Sporting is nog altijd de absolute top van België en ze mogen zich hier aan een hels avondje verwachten. De Brusselaars komen nog altijd met een bang hartje naar Staaien.»

Kristof LIBERLOO

BR>Fiers wil zijn doelpuntenaantal dringend opkrikken en de wedstrijd van zaterdag is het ideale moment. «Omdat ik tot nu toe nog nooit kon scoren tegen Anderlecht,» lacht Fiers. «Daar moet dus maar eens verandering in komen.»

Zele

«Ik ben geboren in Lokeren, heb er ook de jeugdreeksen doorlopen. Op mijn achttiende ben ik naar Zele, toen derde klasse, getransfereerd. Vier jaar later ben ik getrouwd, naar Zele verhuisd en ik woon er nu nog. De Limburgers zijn veel

feller

dan de Oost-Vlamingen. Ik vergelijk de supporters van STVV met die van Charleroi: ze zitten vol vuur.»

Dertig jaar

«Er wordt wel eens gefluisterd dat een voetballer het sterkst is op zijn dertigste en ik moet zeggen dat ik me op dit moment heel fit voel. Natuurlijk verzorg ik me optimaal, dat moet ook als profvoetballer. Als ik de Maradona van vandaag zie, dan heb ik medelijden met hem. Wetende dat hij ooit de beste speler van de wereld was. Door zijn succes is hij volgens mij met de verkeerde mensen in contact gekomen: maffiosi.»

Topschutter

«Tja, ik ben momenteel topschutter van STVV, maar ben toch niet tevreden over mijn doelpuntenaantal. Vorig seizoen trapte ik er vijftien binnen en was daarmee, samen met Jochen Janssen, de eerste Belg in de topschutterslijst. Ik wil er deze competitie nog evenveel maken, maar dan moet ik mijn vizier dringend scherp stellen. Ik zit aan 32 eerste-klasse-doelpunten en wil nog voor de zomer naar 40.»

«Ik heb nog nooit kunnen scoren tegen de Brusselaars. Zaterdag is dus het ideale moment om daar verandering in te brengen. Ik ben iedere week gemotiveerd, maar de wedstrijden tegen Anderlecht zijn toch altijd iets speciaals. Het blijft dé top van België en het zou ook mooi zijn voor het voetbal als Sporting volgend seizoen Europees potten zou kunnen breken. Maar zaterdag is het aan ons, Anderlecht komt nog altijd met een bang hartje naar Staaien.»

Grapjas

«Ik leef maar één keer, dus probeer ik zoveel mogelijk van het leven te genieten. Er zijn mensen die het veel slechter hebben dan wij, dat hou ik altijd in mijn achterhoofd. Ik ben ook niet vies van grappen en grollen, probeer altijd de sfeer in de groep te houden. In Charleroi heb ik Laurent Wuillot, die nu bij Standard speelt, eens goed beet gehad. We brachten met heel de ploeg een bezoekje aan de sauna. Ik vertrok sneller dan hem en nam, op zijn slipje na, al zijn kleren mee. Hij is in zijn onderbroek over straat gemoeten

(lacht)

. Maar Laurent liet het er natuurlijk niet bij en enkele weken erop had ik prijs: in mijn ondergoed door Charleroi.»

Liga-beker

«Het winnen van de Liga-beker is een van de hoogtepunten uit mijn carrière. Eigenlijk schiet heel vorig seizoen er bovenuit. Ook de Europese wedstrijden in de zomer waren een absolute meevaller. Alleen spijtig dat de intertoto-competitie zo snel begon. Bij Charleroi maakte ik het ook al eens mee. Maar Europa ligt me blijkbaar wel, ik scoorde in elke match.»

Degradatie

«Ik ben met Zele ooit van derde naar vierde klasse gezakt. Degraderen is het ergste wat er bestaat voor een voetballer. Heb je een heel seizoen voor niets gewerkt. Met Charleroi heb ik al eens voor het behoud moeten vechten en dit jaar zijn we onverwachts ook in problemen gekomen. Maar ik ben er zeker van dat we ons tijdig zullen redden.»

Carpoolen

«Ik rij nog steeds samen met Kurt Mertens en Dirk Van Oekelen op en af naar Sint-Truiden. Gelukkig kunnen we carpoolen, want anders zouden het eenzame trips zijn. Je kan op je eentje natuurlijk wel naar de radio luisteren, maar die zegt niets terug, hé.

(lacht)

En je kan toch ook moeilijk elk liedje luidkeels meebrullen? Onlangs werden we nog door rijkswachters tegengehouden omdat we onze gordels niet droegen. Ze herkenden ons en eentje omschreef me als

kansenmisser

van STVV. Leuk, hé? Gelukkig kwamen we er met een verwittiging vanaf.»

Operatie

«Ik ben ondertussen al twee keer geopereerd aan beide knieën. Hopelijk houden ze het nu een tijdje uit.

(lacht)

Vorig seizoen geraakte ik net speelklaar en ook nu tijdens het tussenseizoen moest ik onder het mes. Een geluk bij een ongelukje want als voetballer kan je geen betere periode hebben om uit te vallen. Maar daarbuiten ben ik nooit zwaar geblesseerd geweest, dus mag ik niet klagen.»

Hengelen

«Hengelen is het mooiste wat er bestaat. Mensen begrijpen niet dat ik uren naar een dobber kan gapen zonder dat er iets gebeurt. Maar ik word er rustig van, zit echt aan de waterrand te genieten met mijn boterhammen en thermosfles koffie. Ooit heb ik 29 kg vis gevangen op drie uur tijd, maar het is ook al gebeurd dat ik slechts 800 gram bovenhaalde.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer