Extra bewaking bij de trainingen in Amsterdam ArenA

De positie van trainer Jan Wouters is niet meer heilig bij Ajax. Voorzitter Michael van Praag, tot voor kort onverkort achter zijn directeur betaald voetbal, sprak van 'een hele moeilijke beslissing', en het 'monitoren van de situatie van dag tot dag'. «Zeker na PSV houden we het extra in de gaten», zei Van Praag. «Maar we zullen onder druk van de emotie niet de verkeerde beslissing nemen.»

GPD

BR>Directeur Kales was nog duidelijker. «Jan Wouters is onze trainer en als er in de situatie iets verandert, is hij de eerste die dat hoort. En hoort de pers dat vijf minuten later.» Tot voor kort stond ook Kales vierkant achter zijn directeur betaald voetbal.

De slechte prestaties, vinden directie en bestuur, is een zaak van veertig mensen: de technische staf, de medische staf en de spelers. Wouters, de eindverantwoordelijke, krijgt niet alle schuld.

Na de kansloze nederlaag tegen PSV stond Jan Wouters gisteren weer op het trainingsveld. Rond de Arena werden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. De afgelopen dagen werd de club bestookt met dreigementen, vooral via internet. De kansloze nederlaag bij PSV zorgde voor een kleine vloedgolf aan verwensingen. «We moeten deze dreigementen toch serieus nemen», zei woordvoerder Erik van Leeuwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer