"Robby Van de Weyer hoopt op basisplaats tegen ex-club Westerlo

LIER -

De midweekmatch voor de Ligabeker tegen Club Brugge lijkt Lierse opnieuw enig vertrouwen in te lepelen. Wil geel-zwart zijn Europese ambities behouden, dan moet Westerlo straks voor de bijl. Robby Van de Weyer, vorige week gedegradeerd tot bankzitter, hoopt er straks wél bij te lopen tegen zijn ex-werkgever. "Ik zag echt de reden niet om me uit de ploeg te verwijderen", reageert de Kempenzoon.

Kurt Guldentops

BR>Het was even schrikken voor Robby Van de Weyer, toen Walter Meeuws vorige week zijn krijtlijnen uittekende voor de clash met KV Mechelen. Meer dan een zitje naast de baas zat er voor de spits niet in. "Een beetje verrassend", meent Van de Weyer, "maar ik ben de man er niet naar om bij de minste tegenslag op tafel te kloppen." De kans dat Van de Weyer vanavond tegen zijn ex-club wél aan spelen toekomt, lijkt groot. Spiteri, zijn grootste rivaal voor een post in de spits, ligt opnieuw in de lappenmand en ook Jurgen Cavens is nog niet helemaal de oude.

Je stak het vorige week nauwelijks weg dat de verwijdering uit het team aankwam als een serieuze verrassing.

Robby Van de Weyer:

Niet alleen ikzelf, maar nogal wat mensen binnen de ploeg vonden het een rare beslissing. De laatste weken kreeg ik de indruk dat het beter met me liep. Ik zag echt de reden niet om me uit de ploeg te gooien. Achteraf hoorde ik dat Meeuws met Spiteri voor meer agressiviteit had gekozen. Ik wist natuurlijk dat zijn terugkeer de concurrentie fel zou opschroeven. Ook vorig seizoen speelde hij de bekerfinale na een langdurige blessure, terwijl ik in de tweede ronde toch vrij degelijk gepresteerd heb. Lierse heeft een heel brede kern. Het is steeds een vraagteken of je bij de elf bent.

De zware blessurelast werd door jullie nochtans aangewend om het minder presteren te bedekken.

Ach, ik denk dat meerdere oorzaken daarvan aan de basis liggen. De afwezigheid van Zdebel heeft fel op ons gewogen. Hij eist veel ballen op, zorgt voor creativiteit. Dat merkte je al in de midweekmatch tegen Club Brugge. Al moeten we ook durven toegeven dat nogal wat pionnen niet het niveau van vorig seizoen kunnen evenaren. Veel spelers brachten niet wat van hen verwacht mag worden. De laatste weken zijn we nauwelijks aan voetballen toegekomen.

Terwijl het combineren op een korte ruimte net het handelsmerk van jullie moet zijn.

Inderdaad. De voorbije week is er dan ook veel gepraat en heeft de coach erop gehamerd dat we opnieuw enige lijn in ons spel moeten leggen. Het heeft vooral met discipline te maken, denk ik. De laatste tijd maakten we er tactisch vaak een zootje van. Kwamen we onder druk te staan, dan vielen we uit onze rol. Iedereen besefte dat het anders moet. Dat merkte je tegen Club Brugge al in de tweede helft. Die lijn moeten we straks ook trachten door te trekken tegen Westerlo.

Schouderklopjes en veelvuldig handjes schudden hoeft vanavond wellicht niet voor jou. Er lopen in 't Kuipke nauwelijks nog spelers met wie jij samenspeelde.

Eigenlijk is er geen enkele speler meer die ik nog ken uit mijn Westerlo-periode. Dat zwakt het belang van de match voor mij persoonlijk een beetje af. Al ken ik nog vele mensen van bestuur en supporters natuurlijk. Wie ook de tegenstrever is, de opdracht is duidelijk voor ons. De slechte uitreputatie van de laatste maanden (4 op 27) maakt dat we ons op het eigen Lisp geen enkel foutje kunnen veroorloven. Anders dreigt Europa wel heel ver weg te hollen. Maar na de bemoedigende verrichting tegen Club heb ik er opnieuw wat meer vertrouwen in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer