Jan Moons, doelman bij Germinal Beerschot, wil aanknopen met sterke prestaties van heenronde

ANTWERPEN -

Het noodlijdende Geel lijkt voor Germinal Beerschot de ideale tegenstander om zijn negatieve uitreputatie een halt toe te roepen. Doelman Jan Moons heeft er het vertrouwen in, maar beseft eveneens dat hij en zijn ploegmaats op geen geschenken hoeven te rekenen in Geel.

Hugo Fret

BR>Ook in Lommel en Sint-Truiden verscheen Germinal Beerschot als favoriet aan de aftrap, maar de ploeg van Franky Van der Elst haalde amper één puntje uit beide confrontaties. Op papier moet Germinal Beerschot bekwaam zijn om vandaag in Geel de volle buit binnen te halen, maar om dat doel te bereiken, zal er opnieuw moeten geknokt worden.

"We beleven een rare competitie", pikt doelman Jan Moons in. "Ook leider Anderlecht liet recent twee punten liggen bij rode lantaarn Lommel. Geen enkele ploeg mag onderschat worden. Ondanks hun 3-0 nederlaag van vorige weekend tegen Standard - toch de ploeg van het moment - werd Geel niet onder de voet gelopen in Luik. Een bewijs dat onze opdracht niet zo simpel is als het lijkt. Of met de komst van de Hongaren Geel nu zoveel sterker werd, kan ik moeilijk inschatten. Dat zal de wedstrijd moeten uitwijzen."

Na de winterstop incasseerde Jan Moons in enkele wedstrijden betrekkelijk veel doelpunten. Een niet zo prettige vaststelling voor een doelman.

"Ik heb de tweede ronde inderdaad ongelukkig ingezet. Bij die late gelijkmaker tegen Lierse ga ik enigszins in de fout, hoewel er ook een dosis pech mee gemoeid was. Toch krijgt het vertrouwen dan een kleine knak. Sindsdien speelde ik niet echt slecht, maar ook niet echt goed. Daarbij kwam dat het wedstrijdverloop van een paar matchen ook niet echt meezat. In Lommel verloren we in de slotfase Rudi Smidts, in Sint-Truiden en vooral in Aalst kwamen we telkens ongelukkig achter, waardoor we tijdens de slotfase risico's gingen nemen. Als je de juiste vorm te pakken hebt, vallen die kleine dingen mee, terwijl die nu allemaal worden afgestraft. Ik wil zo snel mogelijk de draad van de heenronde trachten op te nemen en mijn steentje bijdragen om zo hoog mogelijk te eindigen. Toen liep het vlot, ook al speelden we eveneens met vier verdedigers op een lijn."

"Na onze opmerkelijke partij tegen Club Brugge legde vooral de pers ons graag woorden over Europees voetbal in de mond. Onze doelstelling blijft plaats vijf, zes of zeven. Er volgen alvast nog een paar leuke matchen op het Kiel waardoor onze rol in de afloop van de competitie van belang blijft. Wie weet blijkt aan het einde van de rit dat we beter deden dan die vijfde plek."

Tijdens het tussenseizoen mocht Jan Moons zich verheugen over ernstige interesse van Club Brugge. Uiteindelijk verkoos Jan in Antwerpen te blijven. "Ik heb nog geen moment spijt gehad van die keuze", vertelt Jan. "In de loop van de competitie maakte ik me wel eens de bedenking dat ik waarschijnlijk mijn kans had gekregen in Brugge, maar ik kan me niet indenken dat het daar prettiger voetballen zou zijn dan op het Kiel. Bovendien beschikken we over een degelijke ploeg met een schitterende sfeer. Even heb ik ook aan EURO 2000 gedacht, maar daar lig ik nu niet meer wakker van. We zien wel. Veel zal afhangen van de prestaties van onze ploeg, van mezelf en van de concurrentie, vooral tijdens de slotfase van het seizoen. Mijn enige echte bekommernis gaat naar Germinal Beerschot. Thuis winnen we omzeggens alles en uit lukt veel te weinig. Hierin moeten we dringend verandering brengen. Geel is daarvoor een uitstekende gelegenheid. Volgende week wacht ons trouwens nog een uitwedstrijd bij Aalst. Indien we geen verandering kunnen brengen in onze uitreputatie zakken we verder weg in de rangschikking."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer