Georges Leekens wil met Lokeren nu snel aansluiten bij Belgische subtop

LOKEREN -

Georges Leekens heeft al zwaardere stormen meegemaakt dan de deining die een mogelijke fusie tussen Lokeren en Eendracht Aalst heeft teweeggebracht. Het uitspreken van een scheiding van de twee Oost-Vlaamse clubs, zelfs nog voor het huwelijk goed en wel beklonken was, brengt Leekens niet van zijn stuk. Nu wil hij met Lokeren verder bouwen aan de toekomst; zowel op sportief als financieel vlak.

BR>

"Dat laatste heb ik uiteraard niet zelf in de hand", opent hij. "Ik weet alleen dat we op financieel gebied gezond zijn en dat is te danken aan onze voorzitter, mijnheer Lambrecht. Mijn inbreng wat betreft uitgaven en inkomsten van de club heeft uitsluitend betrekking op het sportief-technische gedeelte. Transfers, aanpassing van de accommodatie, professionele omkadering van de ploeg... Wie mij een beetje kent, weet dat ik een perfectionist ben die best rendeert in optimale omstandigheden. Dat is bij Lokeren voorlopig nog niet het geval en daar heb ik ook best begrip voor. We moeten er wel naar streven die perfectie zo snel en zo dicht mogelijk te benaderen; in alle geledingen van de club."

Nu Lokeren zijn eigen koers blijft varen, heeft de voormalige bondscoach een welomlijnde doelstelling voor ogen. "We moeten zo snel mogelijk aansluiting vinden bij de Belgische subtop en daar ook constant blijven meedraaien. Ik weet dat het in het kader van de eventuele oprichting van een BeNe-liga of van een Europese supercompetitie niet veel betekent, maar het is alvast een stap in de goeie richting. Als je ergens onderaan bengelt of nooit meedoet voor één of andere prijs, beker of Europees ticket, is er geen kat geïnteresseerd. Dat moeten we hoe dan ook vermijden."

Volgens Leekens heeft een mogelijke fusie van Aalst en Lokeren hem en de spelersgroep nooit diepgaand beziggehouden. "Natuurlijk is erover gepraat - het zou gek zijn indien het tegendeel het geval was - maar het heeft geen vrees of commotie losgeweekt. Dat bij een samensmelting bepaalde jongens overbodig zouden zijn geweest, was een voor de hand liggende zaak. Tja,

that's life

. Hetzelfde gebeurt toch als twee multinationals met elkaar fuseren. Ook dan wordt een rationaliteitsplan opgesteld."

"Nu goed, we moeten over die zaak niet verder discussiëren want ze is blijkbaar van de baan. Wij concentreren ons op de wedstrijd tegen Aalst waarvan ik verwacht dat het toch

een pittig matchke

wordt. Enerzijds als gevolg van die hele fusieheisa - de twee supportersgroepen zullen naast het terrein wellicht nog voor het nodige verbale vuurwerk zorgen - en anderzijds omdat het een regionale derby is die altijd met de nodige emoties gepaard gaat."

"Vraag is of ik mijn sterkste ploeg kan opstellen. Charles Dago is net terug van de Africa Cup en conditioneel nog niet op zijn best terwijl Katana en Majdov sukkelen met blessures. Ik twijfel er niet aan dat hun eventuele vervangers zich dubbel zullen plooien."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer