Ook trainerswissel kan Racing Genk niet uit diepe impasse halen

MOESKROEN -

Een nieuwe trainer, een nieuwe veldbezetting, een nieuw elan. Johan Boskamp zou bij Racing Genk een nieuw tijdperk inluiden. Te beginnen met een klinkende prestatie op het veld van de ploeg in vorm, Excelsior Moeskroen. Maar wonderen bestaan niet, ook niet in het voetbal. Veertig minuten lang kon de landskampioen de schijn nog hooghouden, daarna moest de broek onverbiddelijk naar beneden. Boskamp zal meer moeten doen dan hard brullen alleen, wil hij van dit weerloos Genk weer een strijdbaar geheel maken.

Marnik GEUKENS

BR>

Het was vooral uitkijken naar de 'stempel Boskamp' in de Genkse veldbezetting.

Bossie

koos voor een viermansdefensie. Reini schoof door naar het middenveld, diepe spits Ban kreeg vanop de flanken steun van de heel diep geposteerde Hendrikx en Bjarni Gudjonsson. Slachtoffers waren Jansson en Origi, die naar de bank verhuisden. Hugo Broos had op rechts met het duo Teklak-De Vleeschauwer zekerheid ingebouwd om het 'gevaar Hendrikx' te bezweren. Vangronveld liep er daardoor een beetje verloren bij, hij moest Hasi bijstaan bij het gatendichten.

Defensief klopte het plaatje aanvankelijk behoorlijk. Met een twaalf op twaalf op zak opende Moeskroen nochtans zelfverzekerd. Kansen kon de thuisploeg echter nauwelijks afdwingen. Genk geraakte helemaal niet in de buurt Vandendriessche. Ban kon geen enkele bal aan de voet houden, Hendrikx bewees nogmaals geen buitenspeler te zijn en Bjarni Gudjonsson werd op rechts meer dan eens over het hoofd gezien.

Het publiek was niet onder de indruk van de zoutloze boerenkool. Toch kon de thuisploeg naar het einde van de eerste helft toe voor meer en meer dreiging zorgen. Vooral het veelvuldige balverlies zou Racing fataal worden. Hasi kreeg het slot in z'n eentje niet meer op de deur. En Moeskroen sloeg twee keer genadeloos toe in vijf minuten. Tanghe rondde eerst een knappe dubbelpass met uitblinker Martic af (1-0), Lawaree kon moeiteloos nummer twee binnenduwen na een ren van Tanghe op rechts (2-0).

Het rustsignaal kwam geen seonde te vroeg, net als de voorbije weken was de landskampioen compleet de kluts kwijt. Ze vonden hem niet terug tijdens de rust. De blunders stapelden zich op, in een wip stond het 5-0. Precies dezelfde nachtmerrie als op Sclessin, een pijnlijke deja-vu. De kelk moest leeg tot op de bodem, Johan Boskamp krabde zich meer dan eens met een bedenkelijke blik in de haren.

De vraag bijft: wat nu? Het antwoord zal uit de spelersgroep moeten komen. Het excuus van de trainer die hen niet verstond, is niet meer geldig. De mouwen moeten worden opgestroopt, met of zonder nieuwe Skoko's. Want gebukt gaan onder het verlies van de Gouden Schoen is één zaak, je drie weken na mekaar gelaten laten vernederen is een andere. Schreef Alice Nahon niet:

Het is goed in eigen hart te kijken, even voor het slapen gaan?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer