phoenix- buscemi

HASSELT -

Limburgs meest tropisch klinkende dance-act Buscemi vertrekt binnenkort naar Spanje voor enkele dj-sets en live-optredens. De schitterende steden Ronda en Malaga staan o.a. op het programma. Vooral voor dEUS-fans klinken deze plaatsen wellicht bekend in de oren, want het was in dit gedeelte van Andalusië dat de Antwerpse band er hun album 'The Last Crash' opnam. De uitnodiging voor Buscemi komt dan ook van Filip Eyckmans, de manager van dEUS die in Ronda zijn eigen hotel en opnamestudio heeft. Eyckmans zag Dirk Swartenbroekx en co al optreden in Lissabon, vorig jaar, toen Buscemi de aftershow van het concert van dEUS verzorgde.

CRu

BR>«In de studio van Eyckmans geven we ook een concert,» zegt boegbeeld Dirk.

Wellicht kan Dirk Swartenbroekx er ook nieuw materiaal promoten, want de nieuwe Buscemi-plaat komt er in april aan. «'Our Girl in Havanna' gaat die heten, een knipoog naar de roman van Graham Greene. In plaats van 'man' hebben ik 'girl' in de titel gebruikt omdat ik altijd vrouwen op de hoes plaats. En 'Havanna', omdat de nieuwe plaat erg Latin-getind is. Vorig jaar ben ik op reis door Venezuela aardig gebeten door zuiderse ritmes. Op de nieuwe plaat hoor je dus veel invloeden van rumba, bossonova en batacuda opduiken.»

Daarnaast komen er ook nog twee drum 'n bass tracks op te staan en Buscemi's versie van 'My Suitor'. Het deep house-nummer 'Salon Section' werd overigens door dj Morpheus (Freezone-samensteller en labelbaas van Crammed Records) op de Transatlantic Audio-verzamelaar geplaatst. Het gaat Buscemi goed in Spanje, maar we verwachten wel een kaartje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer