Gemeentekrediet bankiert met gsm

De klanten van het Gemeentekrediet kunnen als eersten in ons land hun bankverrichtingen via de gsm uitvoeren. Ze moeten dan wel beschikken over een Nokia 7110-toestel. Voorlopig kunnen ze al het saldo van hun rekening en hun laatste verrichtingen raadplegen, net als overschrijvingen doen. Binnen enkele maanden zal ook het plaatsen van beursorders en het opvolgen van aandelenkoersen via gsm mogelijk worden.

BR>Het aantal mensen dat al via gsm kan bankieren, is zeer marginaal. Je moet namelijk beschikken over een gsm die het

Wireless Application Protocol

(WAP) ondersteunt, en da's voorlopig enkel met een Nokia 7110. Dat toestel heeft een richtprijs van 18.990 frank, maar is door de grote vraag moeilijk op de kop te tikken. Tegen het einde van het jaar moet de situatie verbeteren. Dan zullen ook de andere producenten van gsm's toestellen met WAP-technologie op de markt hebben.

Het Gemeentekrediet rekent voor de nieuwe dienstverlening geen extra kosten aan. De klant betaalt enkel de gesprekskosten van zijn gsm naar een vast toestel.

Andere banken staan nog niet zo ver. De KBC denkt tegen het einde van het jaar zijn versie te kunnen voorstellen. Momenteel lopen al een aantal tests waarbij de klanten via gsm onder meer kredietsimulaties en zelfs het weerbericht kunnen opvragen.

Ook de BBL denkt nog dit jaar op de markt te kunnen komen met WAP-banking. De Fortis Bank is al zover dat «eraan wordt gedacht».

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer