Clubnieuws eerste klasse

AALST -

Het afspringen van de fusiegesprekken tussen Eendracht Aalst en Sporting Lokeren mag bij de wederzijdse supportersgroepen op hoerageroep onthaald zijn, de zorgen bij de twee clubbesturen zijn allerminst van de baan. Vooral in Aalst zitten ze met de handen in het haar want over 13 dagen, op 24 februari, moet de club welgeteld 32.834.180 BEF (vermeerderd met 84.635 BEF gerechtskosten) ophoesten aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) of faillissement en daaraan verbonden degradatie dreigt.

BR>

ANDERLECHT:

Tomasz Radzinski (linkerkuit) raakt voor de match op STVV wellicht niet speelklaar, Jan Koller wel. Edrissa Sonko (contractuur dij), Alin Stoica (hamstrings) en reservedoelman Milojevic (verrekking lies) zijn onzeker. Enzo Scifo (verrekking hamstrings), Bertrand Crasson (geschorst) en Glen De Boeck (bloeduitstorting kuit) spelen zeker niet. Het heroptreden van Davy Oyen (buikspieren) met de invallers is een week uitgesteld. Oleg Iachtchouk (adductoren) en Nikos Kounenakis (knie) pikten opnieuw bij de groep aan.

BEVEREN/ANTWERPEN -

Germinal Beerschot heeft belangstelling voor Bert Dhont van Beveren. Het contract van de verdedigende middenvelder loopt op het einde van dit seizoen af zodat Dhont gratis naar een andere club kan. Naast Germinal Beerschot toonden ook Moeskroen en Lokeren al interesse. De kans dat Dhont bij Beveren blijft, wordt zo opnieuw een stuk kleiner. Vandaag praat Dhont met het bestuur van Beveren over zijn toekomstplannen.

BRUGGE:

Philippe Clement (voet) trok gisteren op hospitaalbezoek. Er werd niks onrustwekkend vastgesteld. Vital Borkelmans en Dany Verlinden zijn verlost van hun liesletsel. Khalilou Fadiga en Ibrahim Nader worden vandaag opnieuw in Brugge verwacht, wellicht voor een kort verblijf. In Brugge verwachten ze dat het tweetal dat op de Africa Cup fraaie zaken liet zien, snel de deur uit is.

In Brugge lijkt de interesse voor Joris Van Hout een tikje geluwd. Na een eerste contact vorige week zou er deze week opnieuw gepraat worden met de aanvaller van KV Mechelen. Die besprekingen werden gisteren met één maand uitgesteld.

GEEL:

Zefilho de Sousa (schouder) en Marc Janssen (achillespees) raken niet speelklaar voor de thuismatch tegen GBA. Ondanks hij in Standard een drievoudige neusbreuk opliep, traint de Hongaar Zoltan Peto voluit. Bjorn Daelemans (dij) is hersteld.

Geel wacht nog op een officiële bevestiging van shirtsponsor Van Dijck die op 17 februari van de Geelse truitjes wil verdwijnen omdat hij voorzitter wordt van SK Lommel.

LIERSE:

Joe Spiteri liep, na een maandenlange revalidatie na zijn voetblessure, tegen Club Brugge een verrekking op. Vandaag moet een echografie uitwijzen of het om een scheur gaat. Eric Van Meir (hamstrings), Tim De Keyser (quadriceps) en Jurgen Cavens (hamstrings) zijn onzeker.

WESTERLO:

Frank Machiels, Vedran Pelic, Ives Serneels en Benoit Thans trainen weer voluit. Krist Porte (achillespeesblessure) ging op doktersbezoek in Leuven. Sidney Lammens en Mario Verheyen beperken zich tot fitness.

STANDARD:

Manu Godfroid is de pechvogel van het jaar. Nog voor het seizoen geopereerd aan de achillespees, was hij na een lange revalidatie bijna speelklaar. Woensdag moest hij echter opnieuw onder het mes voor een chirurgische ingreep aan een breukje in de voet. Bernd Thijs (voet) hernam met de groep en is inzetbaar. Ali Lukunku (dij) herneemt pas volgende week.

Standard kreeg voor de Waalse derby 4.800 tickets toegewezen van Charleroi. Die werden vrijwel allemaal in voorverkoop verkocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer