Radzinski out, Koller twijfelachtig voor Staaien: "Iedereen is vervangbaar"

ANDERLECHT -

Morgenavond ontvangt STVV competitieleider Anderlecht. In Brussel zijn ze nooit echt tuk geweest op een verplaatsing naar Staaien, deze keer zit de bibber er mogelijk nog erger in dan anders. En bovendien moet de gedoodverfde titelfavoriet het morgen in Sint-Truiden mogelijk zonder zijn spitsenduo Koller-Radzinski stellen. Hoe belangrijk zijn beide aanvallers voor Anderlecht eigenlijk? Komt Sporting ook zonder zijn koningskoppel tot scoren?

Jan BARBE

BR>Koller-Radzinski. De jongste weken is de doelpuntenproductie van het duo wat afgenomen - vooral Radzinski vindt moeilijk de weg naar de netten,

Tommie

scoorde zijn recentste competitiegoal op 19 november in Gent - maar onder hun beidjes troffen ze dit seizoen toch al 24 keer raak. En daarmee nemen de lange Tsjech (14 goals) en de kleine Canadees (10 treffers) net iets minder dan de helft van alle Anderlecht-goals voor hun rekening.

Statistieken

De kans bestaat dat Aimé Anthuenis zijn

goalmachientjes

morgenavond noodgedwongen langs de kant moet laten. Tomasz Radzinski, die sinds Lommel opnieuw erg veel last heeft van zijn blesuregevoelige linkerkuit, haalt het treffen met Sint-Truiden haast zeker niet. Jan Koller, vorige zondag tegen Club geraakt aan de knie en pas gisteren voor de eerste keer aan trainen toe, raakt wellicht tijdig opgelapt. Maar wat indien de Tsjech straks toch forfait moet geven? Hoe

onmisbaar

is het duo Koller-Radzinski voor Anderlecht? «Niemand is onmisbaar, iedereen is te vervangen," vindt Aimé Anthuenis. "Maar dat Koller en Radzinski belangrijke spelers zijn voor Anderlecht, hoeft in feite niet gezegd. Dat is tegen Club duidelijk gebleken. Koller speelde in zeer moeilijke omstandigheden, met De Brul en Lembi in zijn nek, misschien wel zijn beste wedstrijd in Anderlecht-shirt. En door de onbeschikbaarheid van Radzinski en Ekakia kwamen we zondag toch een beetje gehandicapt aan de aftrap, zat er te weinig diepte in ons spel. Geen verwijt aan het adres van Stoica, onze Roemeen is gewoon meer het type 'afhakende spits'. Bovendien zeggen de statistieken voldoende. Zowel bij de doelpunten als bij de assists staan Koller en Radzinski bovenaan het lijstje."

Alternatieven

"Als Koller en Radzinski niet fit geraken, moeten twee anderen hun job maar overnemen," is de nuchtere vaststelling van kapitein Pär Zetterberg. "We zijn naar mijn mening voldoende gewapend om blessures en schorsingen op te vangen. Stoica of Ekakia op de stek van Radzinski is een goeie oplossing. Alledrie hanteren ze een beetje dezelfde stijl, alledrie moeten ze het vooral van hun snelheid en hun dribbelkunst hebben. En mocht ook Koller niet speelklaar geraken, is Anastasiou het perfecte alternatief. Onze Griek is kopbalsterk, balvast en prikt er bij de invallers praktisch elke week een paar goaltjes binnen. Maar natuurlijk hoop ik dat iedereen zo snel mogelijk fit geraakt, zodat we iedere week op ons sterkst voor de dag kunnen komen. We staan er, in de race naar de titel, op dit moment inderdaad mooi voor. Maar de eindmeet is nog ver."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer