Hugo Broos en Moeskroen tegen Genk om 4de plaats: "Ze panikeren hier nooit"

MOESKROEN -

Daar is Moeskroen weer. Maandenlang leek de ploeg van trainer Broos te zwalpen in de grijze middenmoot, maar plots staat ze er weer. Winst tegen Genk vanavond tilt Moeskroen zelfs naar de vierde plaats. "Ik sta er zelf versteld van", zegt Broos. "Maar ik heb nooit gepanikeerd. Sommige clubs denken dat ze hun trainer moeten ontslaan om de zaken te keren. Gelukkig weten ze bij Moeskroen wel beter."

Wim VOS Slotvraagje. Is Moeskroen in staat om dit seizoen nog een Europees ticket in de wacht te

BR>Hugo Broos treft het niet. Vanavond moet Moeskroen al voor de 4de keer dit seizoen de wei in tegen een ploeg die net een trainerswissel achter de rug heeft.

Schokeffect

is voor Broos geen loos begrip. "In de eerste wedstrijd van Mijac als trainer van Standard werd Moeskroen simpelweg van de mat geveegd. En ook in de partijen tegen Beveren en Sint-Truiden, waar Gzil en Peters nog diezelfde week aan de deur waren gezet, hadden we het niet onder de markt. Het is een cliché, maar een ploeg die net een nieuwe trainer heeft, plooit zich altijd dubbel. Meer dan anders willen de spelers zich bewijzen. Daarom had ik Genk liever niet zien verliezen tegen Charleroi. Misschien dat Jos Heyligen dan tegen ons zijn laatste kans had gekregen."

Strupar

Was je verrast door het ontslag van Heyligen?

"De resultaten vielen tegen, hé. Als trainer weet je dan wat er kan gebeuren. Elders heeft men misschien meer geduld, maar in dit land niet.

(stilte)

Jos heeft moeten boeten voor de fouten van anderen. Oulare en Strupar laten vertrekken, doe je niet straffeloos. Zeker niet als je denkt dat je dan nog geen versterking nodig hebt. Jos moet dat ook geweten hebben, ik neem aan dat hij om nieuwe spelers heeft gevraagd, maar dat het bestuur daar niet op is ingegaan... Tot Boskamp er is, nu is er plots wel versterking op komst. Dat is typisch Belgisch, zeker? Heyligen had het vertrek van Strupar nooit mogen aanvaarden. Strupar is over enkele maanden ook nog 200 miljoen waard. Waarom zou je hem dan niet tot het einde van het seizoen houden? Misschien was Jos te braaf... "

Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe is ondanks enkele riante voorstellen wel bij Moeskroen gebleven?

"Dat bedoel ik net. Als ik mij niet verzet had, speelde Yves niet meer voor Moeskroen. Maar ik heb van meet af aan mijn veto gesteld. Yves mocht van mij in de loop van het seizoen niet vertrekken. En, zoals afgesproken, heeft de voorzitter naar mij geluisterd. Pas na dit seizoen kan er over een transfer gesproken worden. Dan zal ik mij ook niet langer verzetten, want dat geeft mij de tijd om zijn vertrek op te vangen."

Voorzitters die zoveel begrip hebben voor hun trainer zijn zeldzaam in België ?

"Blijkbaar. Als ik zie dat dit seizoen al 9 trainers ontslagen zijn, dan mag ik mij gelukkig prijzen met de aanpak van Moeskroen. Paniek kennen ze hier niet. Ook niet als het even tegenslaat.

(stilte)

Alles heeft te maken met vertrouwen. Neem onze povere competitiestart. We pakten weinig punten, de ploeg speelde ondermaats. Ik heb toen om geduld gevraagd. Ik wist dat je spelers als de broers Zewlakow tijd moest geven om zich aan te passen en dat de ploeg punten zou pakken zodra iedereen fit was. En kijk waar we nu staan. Ik heb vijf keer met de sterkste ploeg kunnen spelen, we halen 12 op 15 en we staan weer bij de subtop. Terwijl Marcin Zewlakow inmiddels al 13 goals gemaakt heeft."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer