FBI luistert mee op Internet

DEN HAAG -

Mensen die muziek verspreiden via Internet verkeren ten onrechte in de veronderstelling dat hun activiteiten anoniem zijn. De Amerikaanse FBI blijkt Internet af te luisteren en beweert in het bezit te zijn van een lijst met namen en adressen van mensen die onderling muziek uitwisselen via een Cyber Audio Library op Internet. De FBI doet onderzoek naar copyright-schending en ontduiking van auteursrechten.

GPD

BR>Dit is aan het licht gekomen toen de redactie van het radioprogramma Tros Radio Online per email werd benaderd door een

special agent

van het High Tech Crime Team van de FBI in Portland, met het verzoek om telefonisch te reageren. «Ik dacht eerst dat het een grapje was van een collega,» zegt eindredacteur Jan van Thiel. «Maar woensdagavond heb ik een uur lang met een geheim agent van de FBI gesproken. 't Is net een spannend jongensboek!»

De agent verklaarde bezig te zijn met een 'hightech crime onderzoek'. Hij beweerde in het bezit te zijn van allerlei privé-gegevens. Volgens Van Thiel is dit alleen maar mogelijk als de FBI het internet heeft afgetapt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer