Surfen op het internet zonder telefoonkosten

Je wordt tegenwoordig overstelpt met aanbiedingen voor gratis internettoegang, maar hoe mooi dat ook klinkt, je blijft zelf opdraaien voor je (soms erg hoge) telefoonkosten. Vanaf 1 maart hoeft dat niet meer. Dan komt internetprovider Camex in België en Nederland namelijk met een nieuw soort internettoegang: met vast abonnement, maar zónder telefoonkosten.

Davy VANDEVINNE

BR>

Het nieuwe systeem is vrij eenvoudig. Je betaalt een éénmalige installatiekost van 1400 frank en dan maandelijks een abonnement van 930 frank. In ruil voor dat geld kan je inbellen via een 0909-nummer en neemt Camex de telefoonkosten voor zijn rekening. Dat klinkt goed, al zitten er twee kleine addertjes onder het gras. Elke keer dat je inbelt op dat 0909-nummer betaal je daarvoor nog steeds 10 frank aan je telefoonmaatschappij - er is dus wel nog een kleine telefoonkost - en per sessie kan je maar vier uur online blijven. Daarna word je afgesloten en moet je opnieuw inbellen. Camex legt uit: «Op deze manier willen we misbruik voorkomen. Als we mensen laten inbellen via een volledig gratis 0800-nummer mag je er donder op zeggen dat een aantal surfers zijn verbinding constant zal laten open liggen en zo het netwerk onnodig zou belasten voor anderen. Die vier uur-limiet zorgt ervoor dat de surfer sowieso zijn verbinding verbreekt als hij ze niet meer nodig heeft.» De enkele nadelen lijken vooralsnog niet op te wegen tegen de voordelen van het nieuwe abonnement.

Kabel

Onbeperkt internet, dat kon natuurlijk al langer via de kabel. Is Camex een te duchten concurrent van de kabelmaatschappijen? Niet echt, want er zijn nogal wat verschillen. Kabeltoegang blijft voor een aantal gebruikers nog een stuk duurder dan een gewone telefoonlijn. Anderzijds biedt kabel wel de snelheid en van breedbandtoegang en de mogelijkheid om wel constant online te blijven. Het zijn twee totaal verschillende systemen en de gebruiker zal dan ook voor zichzelf moeten uitmaken welke formule voor hem het interessantst is. De gemiddelde internetter zal zeker baat vinden bij de formule van Camex, meer fanatieke surfers hebben meer baat bij een kabelaansluiting. De komst van een vaste telefoonkost is in elk geval een revolutie in providerland. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

http://www.camex.nl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer