«Er waait een nieuwe wind»

Medio december verving Park Houthalen coach Rudi Schreurs door Jean Wevers. Het werd het begin van de wederopstanding. Met de komst van landskampioen Sint-Truiden kan de reeks (negen op twaalf) wellicht onderbroken worden. Voor even toch, want Park wil de weken nadien tegen Brasschaat en Hoeselt de operatie redding verderzetten om volgend seizoen als een volwaardige eersteklasser te worden aanschouwd. Dat laatste hoopt vooral Ludo Vanclooster, de 35-jarige Houthalense doelman.

HOUTHALEN Carl COOPMANS

BR>

«Ik speel al vijftien jaar bij dezelfde club. We hebben er alles voor gedaan om aan de top te geraken. Nochtans kan ik niet zeggen dat ik in eerste nationale heb gespeeld. Dit ingevolge de competitiehervormingen. Hopelijk komt hier een einde aan en kan ik eindelijk zeggen dat Park een échte eersteklasser is. Hoewel...»

«Heb je gehoord welke veranderingen er weer op til zijn? De liga van de eersteklassers (LENF) heeft een voorstel op tafel liggen waarin bepaalde normen aan de eerstenationalers worden opgelegd. Zo zou iedere club over een sporthal met 1.000 plaatsen moeten beschikken, mag de combinatie veld- en zaalvoetbal niet meer, moet er ieder seizoen een bijdrage van 200.000 frank aan de LENF betaald worden, enzovoort. Als dat er doorkomt, mogen we de boeken dicht doen. En niet alleen Houthalen. Dit is zelfmoord.»

Mea culpa

«Sinds de coachwissel behaalde Park negen op twaalf. Ligt het aan ons of aan de trainer? Ik heb altijd het beste van mezelf gegeven, maar lag ongewild aan de basis van het ontslag van Rudi Schreurs. Ik kan op een goed seizoen terugblikken, maar speelde één slechte wedstrijd. In Leopoldsburg, waar we een 1-3-voorsprong uit handen gaven. Dit kostte het hoofd van Schreurs. Ik voel me hiervoor schuldig en wil dit met Rudi uitklaren. Ik kan dit niet via de telefoon. Ik moet dit van man tot man doen. Onder vier ogen.»

«Met Jean Wevers waait er een nieuwe wind door de club. Logisch, want iedereen moet zich opnieuw bewijzen. Onder Schreurs hadden we ook wel gewonnen in Beverst. De overwinningen in Boussu en Ougrée zijn dan weer niet zo evident. Ook al moet de laatste zege bij ONU met een korrel zout genomen worden. Voorzitter Stieglitz gaat er te licht over heen. Hij mag niet vergeten dat er bij de bekerhouder drie spelers ontbraken. Dat geluk moet je echter hebben. Hoe dan ook ik ben ervan overtuigd dat we tot de laatste speeldag voor het behoud zullen moeten vechten.»

Krediet

«Wie wil er niet winnen van landskampioen Sint-Truiden? Die punten zijn extra meegenomen, die geven je krediet. Mat Van Dijk is er op gebrand om de Kanaries een hak te zetten, maar dit mag niet ten koste van alles gaan. Sint-Truiden zou deze verplaatsing vrezen. Ze hebben een zwaar programma, maar zijn mans genoeg om dat aan te kunnen. Overigens, zij kunnen zich geen puntenverlies veroorloven, terwijl voor Park Houthalen niets moet.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer