«Niemand vrezen»

Opdracht volbracht. Zowel Noliko Maaseik als Isola Tongeren deden woensdag in Europees verband wat van hen verwacht werd. Maaseik ging met 0-3-cijfers winnen bij hekkensluiter Istanboel en kan zich volgende week zelfs verlies veroorloven bij Ekaterinburg, Ambiorix pakte de gedroomde set bij CSKA Moskou (3-1). Enkel Everbeur, zonder Baeyens, bleek weerloos bij Paris Volley: 3-0. «Het ongeslagen Parijs heeft zijn kracht bewezen,» gaf middenman Joan Nuyts ruiterlijk toe.

HASSELT Frank VAN ROOST

BR>

Voor Maaseik volgen de zware opdrachten elkaar in razend snel tempo op. Gisteren pas teruggekeerd uit Istanboel, morgen voor de competitie alweer het veld op in die andere havenstad, Antwerpen. En al kunnen de Sinjoren in de verste verte niet tippen aan de 12 miljoen inwoners van de Turkse hoofdstad, toch blijft hun volleybalteam een moeilijk te omzeilen klip in de nationale competitie. Om de pole-positie te vrijwaren voor de play-offs, moet Noliko ginds gaan winnen en later ook nog in Lennik.

Eigenlijk is dat een must voor de Knapkoeken, want ons land heeft volgend seizoen nog altijd geen vertegenwoordiger in de vernieuwde Grand Champions League. Everbeur is in zijn Europese poule zo goed als kansloos voor de top-vier en ook Maaseik heeft daarover geen zekerheid. Twee nederlagen in de resterende twee matchen kunnen in het slechtste geval nog uitmonden in een vijfde plaats. Maar Noliko kijkt als vanouds omhoog. En dan blijkt dat alleen Czestochowa nog een concurrent is voor het tweede Final Four-ticket achter vermoedelijk groepswinnaar Wenen. Pas in de rechtstreekse confrontatie met de Polen, op woensdag 23 februari in Maaseik, valt de beslissing.

Tongeren

In het Tongerse vrouwenkamp veerde iedereen van blijdschap op na de 3-1-eindscore in Moskou. Op sportief vijandig Russisch grondgebied plukten de meisjes van trainster Anja Sliwinska één set uit de koude lucht. «Een heerlijke ervaring. De kans op kwalificatie voor de Final Four biedt zich nog altijd aan,» zegden Jef Van Heers en José Schoefs op het thuisfront.

De vrouw van manager Guy Bierwaerts acht Isola niet uitgerangeerd op het Europese front. «We slaagden in ons opzet zonder libero Deliallisi en all-roundster Savchenko,» liet Guy Bierwaerts horen. «Ik wil het volgende woensdag zien. De puntenstand (98-76) pleit misschien niet in ons voordeel, maar het zaakje is ook niet onoverkomelijk. Stel dat we de Russinnen met 3-0 op een hoopje spelen. Dan maken wij hen belachelijk. Weet je, die Russische topteams houden al langer uitverkoop richting Italië. Vroeg of laat vallen de Sovjets op hun bek.»

Jef Van Heers vertolkt de prettige gevoelens van heel Isola: «Neen, we mogen niet klagen. Die set in Moskou is trouwens niet onverdiend. Er is een verschil van 22 punten, dat is misschien veel. Maar wij maken alle werk van een super-return. In onze eigen Pibo-hal is het mogelijk

het bijna onmogelijke

te realiseren. Op topniveau thuis hoeven we niemand, maar dan ook niemand, te vrezen.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer