Frank Dethier met hechtingen

HASSELT Leo PEETERS

L.P.

BR>«Zolang de jongens zich goed willen inzetten, werk ik voort,» zegt Sigi Celis, de trainer-coach van eersteklasser Herk-de-Stad. Sigi weet sinds acht dagen dat zijn contract niet meer verlengd wordt, maar hij wil Schuvoc niettemin naar de promotie voeren. «Zo geef ik aan dat ik voor het volleybal echt veel wil doen.»

Vooral veel pech heeft middenman Frank Dethier, die een hoofdwonde opliep na een botsing met Wim Dilliën. Frank had enkele hechtingen nodig en kreeg een week bedrust. Tegen Amigos is hij normaal weer inzetbaar en ook het voetprobleem van hardklopper Frank Claes baart geen zorgen meer. Lavoc Lafelt ontvangt SJ Herentals. De verliezer van deze partij komt in vieze papieren voor de promotie met z'n vieren naar de nieuwe eerste nationale. Molenbeersel op zijn beurt moet tegen Voach Mol dringend de tweede stap naar het behoud zetten. VTI Hasselt kan inherent alle topteams aan, maar het wil er maar niet uitkomen. Of kan VTI bij Breendonk eindelijk zijn grote schwung vinden?

Tweedeklassers Racing Genk en buur E&Y Genk missen een klein spatje fysieke kracht om naar de hogere regionen te schuiven. Racing traint te minimaal en verslikte zich dit seizoen al in zeven verliezende tie-breaks.

Avoc Achel in 3E krijgt tegen Bertem het lichtste hapje te verwerken. Ham stuit op het bijzonder stevige Machelen. Ook Kortessem moet opletten, omdat belangrijke receptieman Wietse Baillien (scheurtje in enkel) wellicht nog een week moet rusten. Dan zou de voorsprong van de leider op Achel snel kunnen slinken. Uikhoven mist de diensten van Marco Heemskerk (geelgeschorst) bij Retie. «De Antwerpenaars zijn sterk bezig, dat besef ik,» zegt Uvoc-trainer Huub Nelissen. Ook Hoeselt krijgt het niet onder de markt bij Borgerhout. Jos Van Dormael tipt op een winnende vijfsetter.

Vrouwen

Ereklasser Tongeren zal geen problemen ondervinden in Yvoir. Isola wil na de succesrijke Moskou-trip trouwens niet domweg voeling verliezen met Herentals en Kieldrecht. Mevoc Bilzen trekt naar Wellin, dat twee niet al te sterke Russinnen in haar rangen telt. Terwijl ABV Stokkem piekt tegen Tamera Lummen, wil eersteklasser Hechtel het van oudsher moeilijk bespeelbare Westmalle overwinnen. Hechtel staat mooi derde in het zog van leider Aalter en Turnhout. In 2A biedt Volharding Eisden in de PTS-hal de grote topper tegen leider Meerhout. Bij winst is Volharding bijna zeker van promotie. United Tongeren gaat, na de zwakke beurt tegen Rovoc Rotem, op zoek naar een zege bij Amigos. Ook Hamont geraakt onderaan het klassement maar moeizaam op dreef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer