Excelsior Veldwezelt van elke blaam gezuiverd

VELDWEZELT -

P.D.

BR>De Voetbalbond heeft gisteren in beroep de zware sanctie tegen bevorderingsclub Excelsior Veldwezelt ongedaan gemaakt. Na vermeende onregelmatigheden in de competitiewedstrijd van vorig seizoen tegen Berkenbos werd de Maaslandse club, na een klacht van gebuur Lanaken, in eerste aanleg veroordeeld om op het einde van de competitie naar tweede provinciale te degraderen.

Dat vonnis werd volgens de nieuwe uitspraak louter gedaan op basis van vage vermoedens, zonder enig concreet bewijs. Gisteren werden de club Veldwezelt, haar voorzitter John Saeren en de spelers Muermans en Broekmans (die er inmiddels al wel een schorsing van vier speeldagen hebben op zitten, pd) door het Beroepscomité van de BKVB dan ook gezuiverd van elke blaam. Veldwezelt degradeert dus niet naar tweede provinciale.

Voorzitter Saeren: «In principe zouden we bij de Bond kunnen eisen om de wedstrijden die we zonder de basispionnen Muermans en Broekmans afgewerkt hebben, te herspelen. Maar deze onverkwikkelijke zaak heeft al lang genoeg geduurd. Natrappen heeft geen enkele zin. Onze goede naam is in alle opzichten in ere hersteld en daar nemen de club, de spelers en ik genoegen mee.»

Trainer Johnny Jacobs was in de wolken met het nieuwe verdict. «Mijn spelers hebben nooit de moed laten zakken. Vanaf dit weekend kunnen de onderhandelingen voor volgende seizoen starten.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer