Zes Limburgers wagen hun kans in 'Now or Neverland'

De Belgische ploeg in het VT4-programma 'Now or Neverland' bestaat vanavond uit zes waterskiërs uit Maasmechelen en Maaseik. De opnames hadden plaats in Kelchterhoef, een deftig restaurant en Eindhoven. Zullen ze erin slagen alle proeven te winnen en een klein half miljoen frank mee naar huis te sleuren, iets wat nog niemand gelukt is? U moet maar kijken.

MAASEIK

BR>

«Ik had de ploeg voor de grap ingeschreven,» lacht Jan Baillien, Europees kampioen blootvoetskiën uit Opgrimbie. «De kick, weet je wel.» Samen met Franky Terwingen (Maasmechelen), Kurt Vandewinkel (Neeroeteren), Gerdy Bongaerts (Leut), Peter Aerts (Opgrimbie) en Daisy Vranken (Leut) dingt hij naar de hoogste eer.

«Op de eerste dag van opname werden we geblindoekt naar Kelchterhoef gebracht,» vertelt Baillien. «Eenmaal de blindoek af stonden we voor een balk van 25 meter lang. Daar werden we één voor één opgeplaatst en veertig meter de lucht ingetrokken. Doelstelling was over de balk te lopen op die hoogte. Nooit van mijn leven kruip ik daar nog op.»

Voor de tweede opdracht trokken de overgebleven kandidaten naar een deftig restaurant in Waarschot. «Ik heb al veel opgegeten,» gruwelt Franky Terwingen, «maar de neus van een varken? Vreselijk. Net siliconen. Iedere keer als ik in de neus beet, kwam het eerder doorgeslikte stuk door mijn slokdarm weer naar boven.»

«De twee nachten op hotel met de bende was wel plezant,» herinnert Baillien zich. «Voor onze laatste dag vervoerden ze ons naar een zwembad in Eindhoven. Iedereen moest proberen uit een kooi onder water te geraken. Je krijgt daarvoor drie sleutels, maar slechts eentje past. Toen haast iedereen zonder adem boven water kwam, vroeg één deelnemer zich af of zij de kooi ook nog met diezelfde sleutel moest sluiten. Er zijn dus toch nog echte sportmensen op deze wereld.»

Voor de zes Maaslanders was de driedaagse een uitdaging. Als ze alle proeven winnen, gaan ze met 480.000 frank naar huis, al is daarin nog niemand geslaagd. Maar met Limburgers weet je nooit.

'Now or Neverland', VT4, 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer