Vlaamse en Nederlandse leesclubs kiezen favoriete boek van 2007

Print
Vanaf morgen/dinsdag kunnen Vlaamse en Nederlandse leesclubs hun stem uitbrengen op hun favoriete boek van dit jaar. Het meest verkozen boek wordt uitgeroepen tot "Leesclubboek van het Jaar".
De "boek-delenprijs", zoals de prijs officieel heet, is een initiatief van het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB), het Lezersfeest in Rotterdam en het tijdschrift boek-delen.

Op basis van de titellijsten van Vlaamse en Nederlandse leesclubs voor het seizoen 2006-2007 zijn vijftien boeken genomineerd. Op de lijst prijken onder meer de Vlaamse titels "De Engelenmaker" van Stefan Brijs en "De Helaasheid der Dingen" van Dimitri Verhulst. Andere genomineerden zijn Anna Enquist met "De Thuiskomst", Nicole Krauss met "De Geschiedenis van de Liefde" en Jan Siebelink met "Knielen op een Bed Violen".

Tot 1 oktober kunnen leesclubs hun stem uitbrengen op een van de genomineerde titels of op een andere titel van hun voorkeur. Het boek dat bij de verkiezing de meeste stemmen haalt, wint. Op 3 november wordt de winnaar van de boek-delenprijs 2007 bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Lezersfeest in Rotterdam. De winnende auteur krijgt 2.000 euro.

Stemmen voor de boek-delenprijs kan via een deelnameformulier in het mei-nummer van boek-delen en vanaf dinsdag 3 april via de website www.boekdelenprijs.nl.