Mourhit niet, Nsenga misschien

GENT -

R.C.

BR>«Geen Ottey, Devers, Gebrselassie, El Guerrouj of recordlopers zoals Andre Cason en Kiptanui. Maar wel drie van de topvijf in de vrouwensprint of kandidaten voor Europese titels zoals Dwain Chambers in de 60 meter», stelt organisator Wilfried Meert vast. «Ato Boldon is nu de blikvanger in de sprint en Maria Mutola heeft toch ook al één en ander bewezen. Nog een aantal andere wedstrijden bevatten atleten uit de huidige wereldtop in zaal. Zij kunnen voor sterke prestaties zorgen en hun naambekendheid opkrikken.»

«Bovendien bestaat de kans dat drie of vier nationale records sneuvelen. Ook daar is bij de samenstelling van het deelnemersveld rekening mee gehouden. We hebben dan nog de pech dat Mourhit ziek geworden is, waardoor een potentiële Belgische winnaar verdween.»

Dat is niet de enige pech, want Jonathan Nsenga blijkt met waterpokken te sukkelen, zou toch willen starten, maar drie Russische polsstokspringers kregen niet tijdig hun visum vast, zodat 6-meterspringer Okkert Brits topfavoriet is. Mogelijke nationale records komen van Stals (800m), Gevaert (60m en 200m), Veerle Dejaeghere (3000m) en er is de wereldrecordpoging van de Keniaan Kimwetich op de 1000 meter met hordenloper Jean-Paul Bruwier als eerste

haas

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer