«Ook Boskamp is verschoten»

GENK -

R.Co.

BR>Kan dit Genk nog een gooi doen naar een Europees ticket? «Ja,» zegt Denier. «Maar het wordt moeilijk. De eerste opdracht, in Moeskroen, is al niet van de poes. En ook nadien zal het bikkelen blijven. Wij hebben geen

grote

ploeg. Wij moeten pressen. Anders lukt het niet. Boskamp legt daar nu heel sterk de nadruk op. Maar zelfs dan... Ach, ik wist het al van bij de aanvang van het seizoen, na het vertrek van Oulare. Toen Strupar dan ook nog verdween, werd het heel lastig. Ook Boskamp is verschoten, neem dat van me aan. Hij heeft zichzelf een paar weken de tijd gegeven om de groep te inventariseren. Daarna zal hij wel zijn conclusies trekken naar volgend seizoen toe.»

«In t-shirt bij min vijftien»

GENK -

Zijn allereerste ontmoeting met Boskamp is Pierre Denier altijd bijgebleven. «De match RWDM-Winterslag. Het vroor stenen uit de grond. Min vijftien of zoiets. Eigenlijk geen weer om te shotten. Tijdens de opwarming hadden alle spelers een dikke frak aangetrokken. Behalve één man. Inderdaad, Boskamp. Hij liep daar rond in een t-shirt met korte mouwen. Het zegt alles over hem. Een

winner

«Friet met mayonaise»

GENK -

Jos Heyligen trok zich vaak terug in de dug-out. Is hij daar ook niet op

gepakt

door de rumoerige Genkse achterban? «Mogelijk», zegt Pierre. «Die mensen willen actie zien. Ik herinner me in dat verband een uitspraak van Pierre Janssen.

Als trainer van Genk moet je geregeld opspringen en druk gesticuleren

, zei die.

Wat je roept, is bijzaak. Schreeuw: friet met mayonaise! En de supporters gaan door het dak

«Betaald om te roepen»

GENK -

18.000 abonnees is schitterend. Maar er zit ook een min-kantje aan. «Als het ergens slecht gaat, blijven veel supporters thuis», zegt Pierre. «Bij ons niet. Ze hebben veel centen neergedokt voor hun abonnement. Dus blijven ze komen. Al is het maar om te schreeuwen en met spandoeken te zwaaien. Dat vergroot de druk op de trainer enorm.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer