Google vervalst kaart New Orleans

Print
Een subcommissie van het Amerikaanse Congres heeft vrijdag Google ervan beschuldigd de landkaart van New Orleans te ‘vervalsen’.
BR>
Op Google Maps zijn satellietbeelden te zien die dateren van voor de orkaan Katrina, die op 29 augustus 2005 zo’n 80% van de stad onder water zette. Recentere beelden die de overstroomde delen van de stad tonen zijn nochtans voorhanden - en werden tot voor kort gebruikt door Google.

Nu zijn er dus ‘spookbeelden’ te zien: drukke wegen, volle parkings, wijken vol scholen, winkelcentra en kerken... terwijl er in werkelijkheid vaak geen gebouw meer rechtstaat en soms het gebied in kwestie nog onder water staat.

Inwoners van New Orleans vermoeden een complot: de ‘mooie’ beelden van vóór de orkaan moeten de indruk wekken dat herstel en heropbouw sneller vorderen dan in werkelijkheid het geval is.
De voorzitter van de subcommissie heeft een brief geschreven waarin hij Google om uitleg vraagt, en onder andere wil weten of de firma haar beeldmateriaal veranderd heeft onder druk van de stad New Orleans zelf.

Via Google Earth, een andere, gespecialiseerdere versie van Google Maps, zijn de overstroomde delen van de stad wél te zien.