Geen dwangsommen voor Brussels Airlines

Print
De Brusselse arbeidsrechter heeft vrijdagavond beslist dat luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines geen dwangsommen moet betalen voor het niet-respecteren van de collectieve arbeidsovereenkomst van het cabinepersoneel.
De vakbonden hadden een eenzijdig verzoekschrift ingediend naar aanleiding van de nieuwe werkroosters die sinds 25 maart worden gehanteerd en volgens hen in strijd zijn met de cao.

De rechter deed vrijdag geen uitspraak ten gronde, maar verwierp de procedure van eenzijdig verzoekschrift. Volgens de rechtbank was er geen sprake van hoogdringendheid, omdat de nieuwe schema's al in november 2006 (toen de maatschappij haar zomerprogramma lanceerde, nvdr) voor het grote publiek toegankelijk waren.
"Maar daaruit konden de bonden de werkschema's niet afleiden. Die werden pas voorgesteld op 22 maart 2007", verklaarde hun advocate Anouk Vermoortele.

Het is nog niet beslist of de bonden in hoger beroep gaan. Het blijft ook afwachten wat de piloten, die een aparte cao hebben en in principe ook de nieuwe werkregeling kunnen aanvechten, gaan doen.