Zo'n 2.500 gedupeerden L&H melden zich bij Test-Aankoop

Print
De afgelopen maanden hebben nog zowat 2.500 gedupeerden van Lernout & Hauspie zich gemeld bij Test-Aankoop. Dat bevestigt Ivo Mechels, woordvoerder van de verbruikersorganisatie, maandag. Test-Aankoop wijt dit aan de media-aandacht wegens het nakende proces.
"Half januari heropenden wij, wegens de vele vragen, de inschrijvingsronde voor burgerlijke partijstelling voor voormalige aandeelhouders van Lernout & Hauspie", zegt Mechels. De ronde liep tot 30 maart en in die periode hebben zich 2.000 tot 2.500 mensen gemeld.

Die komen bij de 11.000 gedupeerden die de verbruikersorganisatie en Deminor al hadden genoteerd. Test-Aankoop onderzoekt momenteel de dossiers. Dat zoveel mensen zich nog zo laat melden, wijt Mechels aan de versterkte media-aandacht door het nakende proces.

Deminor en Test-Aankoop bundelden in 2000 de krachten in een groepsvordering met het oog op een schadevergoeding in het L&H-dossier. In 2002 werd de inschrijving afgesloten. Zowat 11.000 beleggers sloten zich aan.

"Het is de eerste keer dat er een proces van die omvang is in ons land. Dat is niet alleen een unicum op gerechtsgebied, maar ook wat betreft consumentenbescherming", aldus nog de woordvoerder.