35.000 mensen lezen Renate Dorresteins boek op internet

AMSTERDAM

Belga

BR>Ongeveer 35.000 mensen hebben begin deze maand de internetversie bekeken van het nieuwe boek van Renate Dorrestein, 'Het geheim van de schrijver'.

De internettekst was op 2 en 3 februari te zien. Het was de eerste keer in ons land dat een compleet boek op het wereldwijde web stond. De publiciteitsstunt heeft zijn uitwerking niet gemist: de sites waarop het boek stond, werden drie maal zoveel aangeklikt als normaal. Volgens uitgeverij Contact is er sindsdien meer vraag naar het boek. «Het boek is vorige week donderdag uitgekomen en de eerste druk van 20.000 exemplaren is al bijna uitverkocht,» aldus een woordvoerster van de uitgeverij.

'Het geheim van de schrijver' is behalve een literaire autobiografie ook een handboek voor beginnende schrijvers. Het geeft inzicht in schrijfprocesssen en legt uit hoe iemand schrijver wordt en blijft. Ook de rol van de lezer komt aan bod.

Contact gaat nu vaker boeken op internet zetten en wellicht ook langer dan 48 uur. «Bij romans werkt het niet. Binnenkort bekijken welke boeken daarvoor in aanmerking komen.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer