Xerox koopt Global Imaging Systems voor 1,1 miljard euro

Print
Xerox Corp., de grootste producent van snelle kleurenprinters ter wereld, heeft een akkoord bereikt om het Amerikaanse Global Imaging Systems Inc. over te nemen voor 1,5 miljard dollar (1,1 miljard euro) in contanten.
De Amerikaanse reus Xerox telt 29 dollar (22 euro) neer per aandeel Global Imaging. Met de overname hoopt Xerox de distributie aan klanten in middelgrote en kleine bedrijven met de helft te laten toenemen.

De prijs per aandeel ligt 49 procent hoger dan de slotkoers van afgelopen vrijdag. Het is de derde overname van Xerox in een jaar tijd.

Global Imaging uit Tampa (Florida) focust zich op middelgrote en kleine bedrijven en heeft ongeveer 200.000 klanten in de VS. Jaarlijks realiseert het bedrijf een omzet van 1 miljard dollar (748 miljoen euro).

"Door de overname zal Xerox niet alleen profiteren van een groei van de verkoop, maar ook van de jaarlijkse cashstroom door de service en leveringen om die producten te ondersteunen", aldus Xerox. De onderneming uit Stamford (Connecticut) voorziet een bijdrage aan de winst per aandeel in 2007 en wil tegen mei de overname afgerond hebben.