Hoe zwanger is Mathilde?

Twee weken geleden al lanceerde het blad Royals het gerucht dat prinses Mathilde zwanger zou zijn. Om één of andere reden komt het bericht nu plots aan de oppervlakte drijven. Alhoewel Royals zijn onbetrouwbaarheid eerder uitgebreid gedemonstreerd heeft - het blad koppelde prins Filip aan Elisabeth van Beieren op de dag dat zijn verloving met Mathilde bekend werd - pikken flink wat media blindweg in op de nieuwe roddel.

BRUSSE

BR>Op de persdienst van het paleis laten ze zich niet op stang jagen: «Prinses Mathilde zwanger? Daar weten we niks van.»

«Onze bronnen zijn een Zwitsers blad en twee Duitse tijdschriften,» verdedigt Royals-uitgever Guy Van Oost zich. «De namen van die bladen? Euh... Eén van die Duitse bladen heet 'Die Aktuelle'. Daarin stond zwart op wit dat Mathilde zwanger was. De naam van het andere tijdschrift weet ik niet meer, heb ik weggegooid. Maar Jan Van den Berghe (de bekende royalty-watcher die o.a. 'Royalty' maakt, n.v.d.r.) heeft me verteld dat het ook in een Zwitsers blad stond.»

Hallo meneer Van den Berghe? «Een maand geleden werd ik gebeld door de Duitse tv-zender RTL. In de Duitse boulevardpers waren verhalen verschenen over een zwangerschap bij Mathilde. Ik heb toen tegen de journalist van RTL gezegd dat de kans één op twee was, maar dat het me onwaarschijnlijk leek,» zegt Van den Berghe. «Mijn bronnen zeggen dat ze er niks over weten. De prins en de prinses zullen de komst van een baby zelf wel bekendmaken.»

Bij het Duitse blad 'Die Aktuelle' krijgen we uiteindelijk royalty-redacteur Norbert Loh aan de lijn. «Ja, die geruchten over een zwangerschap van de Belgische prinses heb ik ook gehoord. Het zou zwart op wit in ons blad hebben gestaan? Daar weet ik niks van. Ik heb het in ieder geval niet zelf geschreven. Een maand geleden was ik trouwens met vakantie. Hoe wij aan onze informatie over het Belgisch koningshuis komen? Via journalisten uit Nederland en België. Ik zoek het voor u uit.» Maar Herr Loh belt niet meer terug.

Baby Boudewijn

«Kijk, wij wilden onze lezers gewoon melden dat er buitenlandse geruchten bestonden over een zwangerschap. Je kan ons toch niet verwijten dat andere media het opblazen?», verweert Van Oost zich. «We hebben het

Zwitserse

artikel zelfs naar het paleis gefaxt. Het bericht werd daar niet bevestigd. Daarom hebben we het nieuws trouwens met een vraagteken gebracht,» zegt de uitgever van Royals.

Jan Van den Berghe laat nog een interessant licht schijnen op de (vermeende) ooievaarskwestie. «Twee weken geleden werd ik door Van Oost gevraagd om een column te schrijven voor Royals. Ze hadden nog een gat en het artikel moest 's anderendaags klaar zijn. Ik zei dat ik dat onmogelijk kon, maar opperde wel dat ik in de toekomst eventueel een column zou kunnen schrijven over de geruchten dat Mathilde zwanger zou zijn. Ik heb hem toen verteld over enkele Duitse bladen en de

Oostenrijkse

Blick - ja, dat is nu helemáál verdacht - waarin die verhalen stonden. Zo is er een sneeuwbaleffect gecreëerd. Iederéén springt er nu op.»

«Ik heb Van Oost ook verteld dat we op de redactie van 'Royalty' zelf een pronostiek hebben georganiseerd over wanneer Mathilde zou bevallen,» doceert Van den Berghe. «Ik heb hem verklapt dat ik persoonlijk heb gegokt op 15 september 2000. Jaja, negen maanden na de trouw, want misschien volgt Filip wel het voorbeeld van zijn vader. De naam van de baby? Ik tip op Boudewijn, als het een jongen is.» Toevallig staan die details (15 september, Boudewijn) ook in... Royals.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer