Kortessem wil revanche

HASSELT -

I.K.

BR>In eerste nationale speelt Maasmechelen voor eigen publiek tegen rode lantaarn Turnhout. «Moet in principe nog eens een overwinning kunnen opleveren,» stelt Mathieu Steutelings. «Al is het maar om zelf niet op die laatste plaats te belanden. Het seizoen heeft niet gebracht wat we ervan verwacht hadden, maar de vele tegenslagen hebben hierin een belangrijke rol gespeeld.»

Het verlies in Kortrijk is bij tweedeklasser Kortessem vrij hard aangekomen. «Een pijnlijke ervaring,» aldus voorzitter Stox. «Meer inhoud hebben, conditioneel sterker staan dan de tegenstander en toch de boot ingaan... We misten alvast een ideale kans om ons voor de play-offs te kwalificeren. Zaterdag komt Temse over de vloer en de druk wordt alleen maar groter. Verliezen we deze vierpuntenwedstrijd, dan komt de deelname aan de eindronde serieus op de helling te staan.»

Arena Hechtel maakt de trip naar Wezet. Jaak Jacobs: «Gemakkelijke wedstrijden zijn er voor ons niet. Deelname aan de play-downs staat intussen vast, maar om daar het hoofd boven water te houden, kunnen we alvast wat vertrouwen gebruiken. Aan onze defensieve kwaliteiten ligt het zeker niet, het kost ons te veel moeite om een balletje gepot te krijgen.»

In eerste landelijke heeft Bocholt voor eigen volk tegen Roeselare weinig te vrezen en ook 't V.-Ploegske start in eigen hal tegen Brasschaat als favoriet. Overpelt jaagt in Aalst de zesde zege op rij na en ook Melveren rekent in Mechelen nog eens op succes. Meeuwen wil in de derby tegen Real opnieuw binnen de prijzen vallen, maar de Hasselaars maken jacht op een plaats in de bovenste helft van de rangschikking. Ook nog melden dat bij Real trainer Robby Houbrechts ontslag genomen heeft. Houbrechts blijft wel als speler actief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer