Vermiste Fransen aten kikkers om te overleven

Print
Twee Fransen die weken vermist waren in het oerwoud van Frans-Guyana hebben zich in leven gehouden met wat ze in het bos vonden: kevers en andere insecten, kikkers en spinnen. De twee, Guilhem Nayral en Loic Pillois, werden vrijdag teruggevonden.
Nayral en Pillois waren op 14 februari vanaf de watervallen van Grand Kanori aan de rivier de Apparouaque op weg gegaan naar het kleine dorp Saul. Toen zij daar na twee dagen nog niet waren aankomen, lichtte hun familie de politie in.

Pillois vertelde dat zij een kamp hadden opgeslagen bij een riviertje toen ze na twaalf dagen nog steeds niet in Saul waren aangekomen. "We aten palmzaden en vingen insecten als kevers. We aten kikkers en tarantula's."

Na drie weken waren ze weer langzaam verder getrokken, wat vanwege de regen heel moeilijk ging. Toen Guilhem zich te zwak begon te voelen waren ze weer gestopt. Aan de hand van het geluid van een vliegtuig dacht Pillois te kunnen berekenen dat Saul niet meer dan een of twee dagen lopen weg kon zijn.
Hij vertrok alleen en arriveerde donderdag in zijn eentje in Saul, waarna de politie helikopters uitstuurde om Nayral op te halen.