Goede resultaten voor Lernout & Hauspie

Het Ieperse spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie heeft woensdagavond na sluiting van de Amerikaanse beurs de cijfers bekend gemaakt voor het vierde kwartaal van 1999. Die waren ongeveer zoals verwacht, met een winst per aandeel die uitkwam op 0,22 dollar. Na de sterke stijging van de koers eerder deze week blijven de analisten positief voor het aandeel. Zeker op wat langere termijn moet de koers van Lernout & Hauspie verder kunnen stijgen.

HASSELT

BR>

De omzet van L&H steeg over het laatste kwartaal van 1999 met 43,5 procent tot 110 miljoen dollar. De omzet over het volledige boekjaar 1999 kwam uit op 344 miljoen dollar of 62,7 procent meer dan het jaar voordien. De winst per aandeel voor het kwartaal bedroeg 0,22 dollar, die over het volledige boekjaar 0,67 dollar. De resultaten van Lernout & Hauspie werden door de analisten zorgvuldig gewikt en gewogen, met als uiteindelijke conclusie dat ze wel te pruimen waren. Er komt een stock split in een verhouding van twee nieuwe voor één oud aandeel en dergelijke operatie werkt normaliter koersondersteunend.

Bank Corluy stelt dat het aandeel in een Belgische of Vlaamse context aan een toekomstige koers-winstverhouding (op basis van de verwachte resultaten voor 2000) van 41 eerder duur is. In een internationale context bekeken is dat veel minder het geval. De wereldleider spraak- en taaltechnologie mag dan ook behouden blijven, zo luidt de conclusie van Bank Corluy. Wie de aandelen L&H op advies van Bank Corluy kocht onder de 35 dollar, mag echter de helft van zijn positie nu verkopen.

Begin deze week werd de koers van het aandeel de lucht ingecatapulteerd. Volgens Bank Corluy werd op de chart een belangrijke technische weerstand doorbroken, waardoor een aantal short-sellers gingen panikeren. Die hadden de aandelen verkocht zonder ze te bezitten, in de hoop ze later goedkoop te kunnen inkopen. Die hoop lijkt nu in rook te zijn opgegaan. Een andere factor die de koers een duwtje gaf was dat op CNN een nieuw toestel werd getoond dat gebruikmaakte van de technologie van L&H. Dat bleek voldoende om de beleggers een beetje gek te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer