InterRail lanceert nieuwe treinpassen voor reizen door Europa

Print
Het ticketsysteem voor treinreizen doorheen Europa ondergaat enkele wijzigingen. De verschillende zonekaarten, die telkens voor enkele landen gelden, verdwijnen en worden vervangen door één Europese pas, die in alle deelnemende Europese landen geldig is.
Voor reizigers die liever maar één land verkennen, komt er een speciale pas dat in dat land kan worden gebruikt.

InterRail, dat de nieuwe tickets op de markt brengt, stelde de producten maandag voor in Nederland. Het nieuwe systeem is evenwel al sinds gisteren/zondag 1 april van kracht.

Voor de InterRail Global Pass, die in de dertig deelnemende Europese landen geldt, variëren de prijzen tussen 159 euro (vijf dagen geldig voor jongeren in tweede klasse) tot 809 euro (één maand geldig voor volwassenen in eerste klasse). De prijzen van de InterRail One Country Pass schommelen naargelang de prijzen voor gewone treintickets in dat land. Het tarief voor Spanje schommelt bijvoorbeeld tussen 71 en 309 euro, afhankelijk van de leeftijd en de duur van de reis. Voor Frankrijk is dat tussen 125 en 404 euro. Alle tarieven zijn te raadplegen op de website www.interrailnet.com.

Voor België, Nederland en Luxemburg is één Country Pass in voege, waarvan de prijs ook tussen 71 en 309 euro schommelt. De InterRail-passen zijn enkel geldig voor buitenlandse reizigers. Belgische treinreizigers kunnen dus niets aanvangen met een One Country Pass voor de Benelux.

InterRail bestaat sinds 1972. Aanvankelijk was het ticketsysteem enkel bedoeld voor jonge rugzaktoeristen, maar ook volwassenen kunnen er sinds enkele jaren van genieten, aan een iets duurder tarief weliswaar.