«Op internet gescout»

Nicky Hayen

K.L.

BR>SINT-TRUIDEN -

Nicky Hayen maakte zijn debuut tijdens de heenmatch op Anderlecht. «Ik viel toen twee minuutjes in,» herinnert Hayen zich. «Deze keer verschijn ik aan de aftrap. Ik zal me hoogstwaarschijnlijk over Jan Koller mogen bekommeren. Maar ik heb hem al gescout op internet, ben nagegaan hoeveel hij weegt en hoe groot hij is. Ik heb ook enkele goals van hem bekeken om zijn bewegingen te doorgronden. Ik ben dus voorbereid.»

«Koller is nog wel twijfelachtig voor zaterdag, maar ik ga er toch van uit dat ie speelt. Wat ik zal doen om hem af te stoppen? Ach, ik zal hem wel wat jennen, op hem inpraten en dan geraakt hij gefrustreerd.»

«Het zal in ieder geval een heuse belevenis worden om tegen al die sterren te mogen voetballen. Ik ben altijd supporter geweest van Anderlecht, hoop ook dat ze kampioen worden. Maar zaterdag moeten wij de punten pakken.»

Robbie Dello

«Geef me Koller maar»

SINT-TRUIDEN -

Robbie Dello speelde nog nooit tegen Jan Koller of Tomasz Radzinski. «Daarom hoop ik stiekem dat ze toch aan de aftrap verschijnen,» aldus Dello. «Anderzijds zou het ons niet slecht uitkomen dat ze langs de kant moeten blijven. Anderlecht heeft een ruime kern, maar het zou toch een gemis zijn voor hen. Radzinski is supersnel, Koller kaatst goed en heeft een fabuleus kopspel. Ik ontferm me liever over Koller dan Radzinski, want mijn startsnelheid ligt niet zo hoog. Goed positiespel wordt daarom heel belangrijk. Maar ik ben me bewust van hun kwaliteiten. Als ze speelklaar geraken, zullen ze een uiterst geconcentreerde verdediger tegenover zich krijgen. Welke spits ik tot nu toe het gevaarlijkst vond? Youla van Lokeren, die verschrikkelijk snel was en Gert Verheyen van Brugge. Ik moest hem voortdurend goed in het oog houden.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer