Bisschop Léonard roept betogers op tot wederzijds respect

Print
De Naamse bisschop André-Mutien Léonard roept organisaties die zaterdag in Namen actie willen voeren, op tot wederzijds respect.
Een aantal organisaties hebben voor zaterdag manifestaties aangekondigd naar aanleiding van de uitspraken over homoseksuelen die de bisschop in het Franstalige weekblad Télé Moustique deed.

"Ik heb begrepen dat holebi-organisaties oproepen zaterdag te komen betogen aan de kathedraal van Namen. En dat, als reactie daarop, andere organisaties op hun beurt oproepen om in een tegenbetoging hun steun aan mijn persoon te manifesteren. Ik vraag beide partijen daarom met aandrang hun standpunten in alle kalmte en sereniteit te laten weerklinken", aldus Léonard in een mededeling.

"Hoe uiteenlopend onze visies op de samenleving ook kunnen zijn, het is de weldaad van de democratie erover te kunnen debatteren zonder enige vorm van geweld. Het zou voor beide partijen een trieste mislukking zijn, mocht de vooravond van Pasen worden ontsierd door een uit de hand gelopen spektakel", voegt de bisschop eraan toe.