Clubnieuws eerste klasse

ANDERLECHT:

Radzinski (linkerkuit) raakt voor de match op STVV wellicht niet speelklaar, Koller wel.

BR>Sonko (contractuur dij), Stoica (hamstrings) en Milojevic (verrekking lies) zijn onzeker. Scifo (verrekking hamstrings), Crasson (geschorst) en De Boeck (bloeduitstorting kuit) spelen zeker niet. Het heroptreden van Oyen (buikspieren) met de invallers is een week uitgesteld. Iachtchouk (adductoren) en Kounenakis (knie) pikten opnieuw bij de groep aan.

BRUGGE:

Philippe Clement (voet) trok gisteren op hospitaalbezoek. Er werd niks onrustwekkend vastgesteld. Borkelmans en Verlinden zijn verlost van hun liesletsel. Fadiga en Nader worden vandaag opnieuw in Brugge verwacht, wellicht voor een kort verblijf. In Brugge verwachten ze dat het tweetal dat op de Africa Cup fraaie zaken liet zien, snel de deur uit is.

GEEL:

Zefilho (schouder) en Marc Janssen (achillespees) raken niet speelklaar voor de thuismatch tegen GBA. Ondanks hij in Standard een drievoudige neusbreuk opliep, traint de Hongaar Zoltan Peto voluit. Daelemans (dij) is hersteld. Geel wacht nog op een officiële bevestiging van shirtsponsor Van Dijck die op 17 februari van de Geelse truitjes wil verdwijnen omdat hij voorzitter wordt van SK Lommel.

LIERSE:

Spiteri liep, na een maandenlange revalidatie na zijn voetblessure, tegen Club Brugge een verrekking op. Vandaag moet een echografie uitwijzen of het om een scheur gaat. Van Meir (hamstrings), De Keyser (quadriceps) en Cavens (hamstrings) zijn onzeker.

WESTERLO:

Machiels, Pelic, Serneels en Thans trainen weer voluit. Porte (achillespeesblessure) ging op doktersbezoek in Leuven. Lammens en Verheyen beperken zich tot fitness.

STANDARD:

Godfroid is de pechvogel van het jaar. Nog voor het seizoen geopereerd aan de achillespees, was hij na een lange revalidatie bijna speelklaar. Woensdag moest hij echter opnieuw onder het mes voor een chirurgische ingreep aan een breukje in de voet. Thijs (voet) hernam met de groep en is inzetbaar. Lukunku (dij) herneemt pas volgende week.

Standard kreeg voor de Waalse derby 4800 tickets toegewezen van Charleroi. Die werden vrijwel allemaal in voorverkoop verkocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer