Allaert heeft er zin in

SCHAFFEN -

Ja.S.

BR>Vandaag strijden de militairen in Schaffen om de Belgische veldlooptitels. Inzet is een selectie voor de CISM-kampioenschappen, die op 24 februari in Algiers plaatsvinden. Bij de vrouwen is Anja Smolders torenhoog favoriet, bij de mannen lijkt Koen Allaert, in afwezigheid van de geschorste Ruddy Walem, goed gewapend om de titel binnen te halen.

Koen Allaert verzilverde vorige zaterdag zijn uitstekende conditie met een klinkende overwinning in het Nederlandse Apeldoorn, waar hij een stratenloop van 27,5 km afraasde in 1u22'02". Langzaam maar zeker groeit de kleine para uit Beringen, die half april in Rotterdam op de marathon debuteert, naar zijn beste vormpeil.

«Kilometertijden van onder de drie minuten en dat op zo'n zwaar parcours, het gaat inderdaad uitstekend met mij,» doet Allaert geen moeite om zijn enthousiasme te verbergen. Veldlopen is niet onmiddellijk Allaerts kopje thee, maar als hij in conditie en gemotiveerd is, kan hij op alle terreinen uit de voeten. Zo voerde hij vorig jaar tijdens het Limburgs kampioenschap in Tessenderlo een indrukwekkende demonstratie op.

«In Schaffen loop ik uiteraard ook voor mijn werkgever en ik heb er echt zin in. Bovendien is de voorbereiding uitstekend verlopen: een week in Leopoldsburg, een week aan zee en nog een week in de Algarve. Ik ga niet verklappen hoeveel kilometers ik precies gedaan heb, maar het waren er meer dan 200 op weekbasis.»

Van Geyte, die zondag in Hamme zegevierde, wordt allicht een stevige concurrent, net als Vergote en Veugelen. Rudi Boesmans en Jos Maes, die op zijn 19de CISM-selectie aast, gaven elkaar in de Limburgse veldlopen recent weinig of niets toe. Bij de vrouwen krijgt Anja Smolders weerwerk van onder andere Debaets, Van Bael en Wellens. Isabelle Sluysmans debuteert in het militaire kampioenschap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer