Derby Heusden-Zolder

HEUSDEN -

C.A.

BR>In vierde klasse staat zaterdagavond de derby tussen Heusden en Zolder met rood omcirkeld op de kalender. Beide ploegen houden elkaar gezelschap in de rangschikking. «Deze derby is altijd iets speciaals,» aldus Jos Rayen van Heusden, dat het in de heenronde haalde. «Ik verwacht dan ook een geladen wedstrijd.»

Rond de kerstperiode hingen er nochtans donderwolken boven Heusden. De resultaten bleven uit en op de koop toe moesten ze zonder Tim Truyers (USA) en Koen Roost (geblesseerd) verder. Met vijf zeges op rij schoot Heusden echter weer pijlsnel naar de subtop. Uiteraard is de terugkeer van Jos Rayen, die gemiddeld twintig punten scoort, daar niet vreemd aan. «Het begint vlot te draaien,» geeft de 38-jarige speler-trainer toe. «Maar als Tim en Koen nu nog meespeelden, had ik mijn schoenen niet meer van de haak gehaald. Natuurlijk heb ik een pak ervaring. Als er iets op het veld gebeurt, kan ik er makkelijk op inspelen. Zo bepaal ik het tempo en stuur ik wat bij. Als we winnen, is het allemaal positief, maar het moet eigenlijk ook zonder mij kunnen.»

Al dribbelend coachen is niet eenvoudig. «Als de tegenstander bepaalde plannetjes aanpast, kan je inderdaad niet zo snel reageren. Het is geen ideale combinatie. Volgend seizoen wil ik mij louter op het coachen concentreren. Ik had vooropgesteld dat ik na deze derby zou beslissen of ik volgend jaar hier als coach aan de slag blijf. Ik wou gewoon 100 procent zeker zijn van ons behoud. Het ziet er de jongste weken heel positief uit. In principe komt dit dus wel goed.»

Zolder aast in dit burentreffen op revanche. «We zijn de voorbije weken goed op dreef,» stelt Zolder-coach Grossi. «Die lijn hoop ik in Heusden verder te trekken. Maar ook onze buren zijn de jongste weken vrij sterk aan het spelen. En we weten dat het daar steeds moeilijk is. Want bij zo'n derby komen de jongens steevast wat zenuwachtiger aan de opworp,» aldus Fabri Grossi. «Ik wil gewoon een goede match spelen. En liefst een open wedstrijd. Dat is toch het mooiste voor de spelers en het publiek.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer